Drgania silnika

22 Mar 2012, 19:17

byłem w serwisie Opla z innym autem i przy okazji podpytałem pracownika na temat tej corsy i powiedział, że to klasyczne wypinanie zapłonu, bo zaciera się zawór w prowadnicy(czy jakoś tak, chodziło o zawór), polecił pojeździć na dobrej benzynce z obrotami ok 5000 przez ponad 100 km, ale to nie pomogło

ot i przykład diagnozowania na odległość :evil:
dobrze że sie to pogłębieniem awarii nie skończyło, a z drugiej strony może specjalista nakręcał
sobie większą robotę :mrgreen:

przepływomierze u GM to częsta choroba :?
przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
sympatyk
Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
Prawo jazdy: 15 09 1976
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Freelander e picc. scuderia
Silnik: Otto 95÷121
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

22 Mar 2012, 19:43

Zdiagnozował mnie mechanik w Łodzi, świetny koleś, podłączył komputer, wykazało że sonda nr1, pomyślał, odłączył przepływomierz i auto zaczęło pracować równo, polecił kupić oryginał. Za diagnozę, ani za podłączenie komputera nic nie wziął. Na pytanie ile się należy odpowiedział: miłego dnia Panu życzę;) Dziś zamówiłem, jutro zamontuję, tylko mimo wszystko cena boli;/ Jakby coś jeszcze nie działało to się odezwę w tym temacie. Puki co dziękuję wszystkim za pomoc:)
tomek.k
Początkujący

Miejscowość: radomsko

23 Mar 2012, 09:34

zmiany przynoszą rezultaty...... :D
robbydzia
Aktywny
Awatar użytkownika

Auto: citroen, chevrolet

10 Kwi 2012, 11:22

Tak jak myślałem, objawy znów wróciły, ale teraz pojawia się tylko migająca kontrolka silnika, której pojawienie oznacza odcięcie jednego cylindra. Co z tym złomem zrobić...?
tomek.k
Początkujący

Miejscowość: radomsko
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LS - limuzyna do dyspozycji Agnieszki Radwańskiej
    Lexus Polska, przy wsparciu Lexus Europe - podpisał umowę partnerską z Agnieszka Radwańska na rok 2013. Logo Lexus będzie widniało na tenisowym stroju Agnieszki Radwańskiej w wszystkich turniejach Wielkiego Szlema, turnieju ...
    Webasto dla samochodów elektrycznych
    Firma Webasto, znana z systemów ogrzewania i klimatyzacji stosowanych w większych samochodach i autobusach, a także szyberdachów i składanych dachów dla kabrioletów, rusza na podbój nowego ...