Drobne zadrapania na lakierze.

04 Maj 2008, 22:19

Witam Wszystkich.
Niedawno kupiłem ładne, nie zniszczine autko, ale niestety ma jedną wade
jakiś fagas zadrapał lakier do podkładu (rysa ma jakieś 30cm)Troche mnie to wkurza no i oczywiście szpeci to moje maleństwo.
Co moge zrobić w tym przypadku?
Niechciałbym zaprowadzać do lakiernika,może są inne sposoby.
Wujo podpowiada mi abym kupił sobie lakier w spreju,lub jakąś farbkę i to zamalował,Niewiem czy to dobry pomysł.
Bardzo prosze o dobrą rade. :?: :!: :idea:
Pozdrawam
P.S.(są jeszcze drobne odpryski od komyków,takie tam kropeczki)
Renault Clio
muchaaa88
Nowicjusz

Miejscowość: Ostrowiec Świętokrzyski

04 Maj 2008, 23:33

Co do pomalowania, to niestety, ale nie pomalujesz tego tak, by nie było śladu. Są również kredki takie niby odpowiednie do koloru, którą przejeżdża się po rysie i ona zamalowuje dziurę. Inny sposób, na Twe cacuszko :) możesz nakleić tatuaże. Mój kolega kupił sobie 2 takie same, i przykleił po dwóch stronach (miał to na zderzaku więc zrobił to tylko symetrycznie...inny ma rysę dokładnie taką samą jak Ty około 30cm nad kołem i również kupił sobie tatuaż, przykleił po jednej i drugiej stronie samochodu i wygląda fajnie nawet). Jeśli nie uważasz naklejek za jakiś badziew, a w dodatku autko to coupe lub hatchback to naklejki na prawdę fajnie wyglądają. A ich cena ??? 5zł na allegro..
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

05 Maj 2008, 13:19

Jeśli rysa nie jest zbyt głęboga możesz spróbować spolerować pastą G3
Chomik90
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łowicz
Prawo jazdy: 26 06 2008
Auto: BMW
Silnik: 2.0 d 136km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...