Witam wszystkich!
Zamierzam w najbliższym czasie zmienić obecne auto (Toledo II 1.9 AHF 2001 r.) na coś nowszego, ponieważ seat coraz bardziej zaprzyjaźnia się z rudą, a mi ten związek nie odpowiada
![Razz :P]()
Dlatego wypadałoby zmiany dokonać jeszcze przed zimą, a w każdym razie jeszcze przed jej końcem
Generalnie rozglądam się za jakimś sedanem, ewentualnie kombi (ale musi być ładne, najlepiej jak alfa 159
![Mr. Green :mrgreen:]()
). Co do paliwa rozpatruje tu dwie możliwości: małoawaryjna benzyna do której mógłbym dorzucić gaz lub dość ekonomiczny diesel. Rocznie robię ~ 25 tys. km, głównie po wspaniałych drogach Krakowa
Na tą chwilę po głowie chodzi mi kilka aut i prosiłbym Was o sugestie co do konkretnych silników/modeli lub inne propozycje. Generalnie nie chciałbym auta poniżej 2005 roku.
Moje typy:
- Honda Accord 2.0 lub 2.4 w sedanie - aczkolwiek tutaj dosżły mnie słuchy o dość drogich częściach oraz słabym zabezpieczniu antykorozyjnym,
- Alfa Romeo 159 1.9 JTD 150 KM - idzie w ogóle w tych pieniądzach dostać jakiś sensowny egzemplarz? I jak tu w końcu jest z tą awaryjnością?
- Audi A3 Sportback - jaki silnik? Warto w ogóle, wydają mi się strasnzie wytłuczone...
- Saab 9-3 po lifcie 1.9 - jak to z tymi saabami w końcu jest, bo każdy by chciał a w końcu nikt nie kupuje
![Razz :P]()
Nawet wpadł mi w oko jeden:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]- Honda Civic Sedan 1.8 benzyna - piękne to to nie jest, ale chyba całkiem dobre prawda?
- Seat Exeo - może warto dorzucić trochę kasy i kupić audi dla ubogich, ale z 2010 roku? Niestety jest dość mało ofert, ale póki co jakoś skłaniam się ku tej opcji.
Z góry dzięki za wszelkie rady!
![Szczęśliwy :D]()