REKLAMA
Hej, piszę tutaj temat ponieważ staję przed dylematem wyboru auta do 2-3tysiecy maksymalnie. Zdaje sobie sprawe z Tego, że za te pieniądze będzie ciężko kupic coś w dobrym stanie technicznym, ze zdrową blachą, i tak dalej - Zdaje sobie również sprawę że na forum były poruszane setki takich tematów, większość przeczytałem jednak zdecydowałem się napisać nowy temat, aby uzyskać "indywidualną" poradę.
Do rzeczy - Jak sama nazwa wskazuje potrzebuję drugiego auta maksymalnie do kwoty 2-3tysięcy zł. Obecnie mam Gufla IV 1.6 zdaje sobie sprawę że auta tej klasy za taką kasę nie dostanę, dlatego sytuacja zmusiła mnie do zakupu jakiegoś "golasa"
Moje jedyne wymaganie to takie, aby jezdziło, skręcało, hamowało, w miare się odbijało od asfaltu, żeby blacha i podłoga była w miarę zdrowa. NIe zależy mi na "rarytasach" jak klima i tak dalej - Jednak fajnie jak by to auto miało przynajmniej elektryczne szyby.
Co do silnika - Benzyniak lub benzyna plus gaz. Silnik maksymalnie do 2.0 ze względu na wysokie OC ( które swoją drogą będzie kosztowało mniej więcej tyle ile wydam na auto około 1.500...)
Auto będzie wykorzystywane do dojazdów do pracy 5 dni w tygodniu po około 25km w dwie strony, oraz wypady do miasta.
Obecnie moją uwagę przykuły ( podam w takiej kolejności na którym zależy mi najbardziej)
Opel Vectra B w silniku 1.8 lub 2.0
- [link do oferty na Olx wygasł]
Daewoo Lanos
- [link do oferty na Olx wygasł]
Renault Megane
Daewoo Matiz
Fiat Punto / Brava / Seicento.