Drugie auto w przedziale 80tys-90tys zł.

31 Sie 2013, 14:07

Witam. potrzebuję pomocy przy wyborze swojego drugiego auta. Interesują mnie tylko samochody sportowe ale bardziej niż na mocy i osiągnięciach, zależy mi na wyglądzie.
Dotąd jeździłęm 2lata hondą civic z 2011r i było to świetne auto, które z czystym sumieniem mogę polecić.
Wymagania:
1.Cena ma się mieścić w przedziale 80-90tys. zł
2. NIE może być podobny do golfa.
3. Nie musi być nowe ale nie może być starsze niż 2011r.

Moje typy z używanych: peugeot RCZ(akurat 90tys zł.),
toyota gt86(ciężko będzie ale czasem da się trafić na jakąś ubogą wersję tylko, trzeba trochę dopłacić)
Moje typy z ''nowych'':
honda crz
volkswagen scirocco(wbrew opiniom innych ludzi nie dostrzegam w nim nudnych cech golfa)

Sportowe odmiany astry, kii ceed-już odrzuciłem. Proszę o w miarę szybką pomoc
madders
Obserwowany

Prawo jazdy: 13 11 2011
Auto: honda civic 2011
Silnik: 1.8 140km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

31 Sie 2013, 15:02

madders napisał(a):Sportowe odmiany astry, kii ceed-już odrzuciłem
Można wiedzieć dlaczego?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

31 Sie 2013, 15:32

kon146 napisał(a):madders napisał(a):Sportowe odmiany astry, kii ceed-już odrzuciłem Można wiedzieć dlaczego?http://otomoto.forumsamochodowe.pl/ford-focus-trend-spor ... 01726.[link do Otomoto wygasł] ... 04127.[link do Otomoto wygasł] ... 11401.html

Ponieważ auta które wymieniłeś nie są ani szybkie ani wolne, ani oszczędne ani paliwożerne, ani ładne itd... generalnie zwykłe cztery koła z karoserią więc porównując je do CRZ,RCZ,GT86 wyglądają szaro, jadą szaro są nijakie.
P.S.
Nie mówię już o tym że focus za taka kasę z takim bździdłem jest :cry:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

31 Sie 2013, 16:35

generalnie fordy z tej listy jakoś mnie nie powaliy co do alfy to jest już fajniejsza od reszty ale te wytypowane przeze mnie bardziej mi się podobają. Ta nowa astra w wersji usportowionej nie jest złym autem, na prawdę ale uważam, że nie warta tych 82-86tys., których za nią chcą.
Właściwie to bardziej liczyłem, że ktoś ''wyskoczy'' z autem jakiejś mniej znanej marki, o którym nie słyszałem. W scirocco boli mnie to, że premiera odbyła się w 2008r i jest to już nieco przestarzałe auto. Na chwilę obecną wygrywają honda CRZ i peugeot RCZ. Honda ze względu na sentyment dla tej marki a RCZ za to, że jest to samochód bardzo odważny jak na peugeot'a, a jak wynika z opinii nie jest też specjalnie awaryjny. Ponadto cena peugeota jest całkiem uczciwa, zwłaszcza w porównaniu z jego.. nazwijmy to wzorem-audi tt.
madders
Obserwowany

Prawo jazdy: 13 11 2011
Auto: honda civic 2011
Silnik: 1.8 140km
Rok produkcji: 2011

31 Sie 2013, 17:02

[link do oferty na Allegro wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

31 Sie 2013, 17:09

To ja dorzucę coś w stylu GT86:
można trafić i nowsze, RWD, mocny silnik lub: [link do oferty na Allegro wygasł]
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opel Astra OPC - najmocniejsza Astra w historii
    Podczas Międzynarodowego Salonu Samochodowego w Genewie miała miejsce światowa premiera wysoce wyczynowej wersji Astry GTC, czyli nowej Astry OPC. Benzynowy silnik modelu OPC z bezpośrednim wtryskiem paliwa i turbodoładowaniem, ...

31 Sie 2013, 17:16

Chryste panie.... facet szuka samochodu o zacięciu sportowym a tu pada propozycja 3 cylindrowej fiesty z silnikiem 1.0 :shock: Papierowe 125km w tym wypadku jest nic nie warte... silnik jest bardzo wyżyłowany i trzeba go strasznie wysoko kręcić aby dysponować pełną mocą. A przez małą pojemność i tak strasznie kiepsko ją oddaje. Kto jechał tym samochodem, ten wie. Pomijam fakt, że fiesta to ciasne pudełko i z wygodą czy sportowym zacięciem poza nazwą SPORT PLATINUM nie ma nic wspólnego. W cięższym Focusie ten silnik też w ogóle się nie sprawdza.

Do autora - zaproponowałeś scirocco, to dobry samochód, świetnie się prowadzi, ma zacięcie sportowe, większość posiada skrzynie DSG które sprawiają, że auto staje sie fajna zabawką. Jednak mimo wyprofilowanych i na prawdę wygodnych foteli jest w tym aucie dośc twardo - ale niestety między wymaganiami sportowego samochodu a wygody - trzeba znaleźć kompromis, a przynajmniej w tych pieniądzach ;-). W silnikach FSI, TFSI i TSI lubi zbierać się nagar, także radzę dobrze sprawdzić samochod pod kątem ubytku mocy na hamownii. Napinacze i rozrząd w tych rocznikach są poprawiony bo wcześniej niestety tez były z nimi problemy.

Widzę, że ma to być drugi samochód także domyślam się, że całej rodziny w nim wozić nie będziesz. Może Z4 ? 3 litrowa benzyna, samochód prowadzi się pięknie, tak też jeździ... i tak wyglada ;-)
link podgladowy
DauK
Początkujący

Prawo jazdy: 08 01 2005
Auto: BMW e92
Silnik: 335i
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2008

31 Sie 2013, 17:31

Linki tylko przykładowe.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Rok produkcji: 2012

31 Sie 2013, 17:33

Co Ci da rocznik? stan jest ważny.
jak wygląd to tylko muscle:

a tu coś młodszego:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

31 Sie 2013, 18:47

dobra ja was wszystkich przebije:
czempion
Aktywny
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 17 09 2012
Auto: ford mondeo

31 Sie 2013, 19:19

ale audi [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] to nie peugeot, chociaz ten drugi tez niczego sobie :yes: , no ia ta Laguna coupe, ładna i dobra chyba.
napoleon
Początkujący

Zdjęcia: 3
Auto: Ford Mondeo
Silnik: benz.lpg

01 Wrz 2013, 10:08

No ta Laguna też mi sie podoba :)
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Rok produkcji: 2012