Drzwi nie otwierają się Audi 80 B4

03 Maj 2015, 16:53

Witam,

ostatnio kupiłem Audi 80 B4 1993 za nieduże pieniądze. Silnik sprawny, trzeba tylko zadbać trochę o wnętrze. Wymieniałem obicie na wszystkich boczkach i tu pojawił się problem. Po założeniu boczku po stronie kierowcy, zatrzasnąłem drzwi i nie chcą się teraz otworzyć. ten sam problem pojawił się po stronie pasażera z tym, że tam boczek nie jest założony, a drzwi nie chcą się otworzyć od wewnątrz mimo, że ciągnę za linkę. Zamek centralny działa, 'Dzyndzelki' chowają się i wyskakują po przekręceniu kluczykiem. Tylne drzwi sprawne, a tam też wymieniałem boczki.

Są jakieś domowe sposoby na tego typu problem, czy pozostaje mechanik?
Nukta
Obserwowany

Auto: Audi 80 B4
Silnik: 1.9 TDi
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

27 Maj 2015, 08:08

Jeżeli tylko umiesz rozkręcić boczek to spokojnie sam sobie poradzisz,wymaga to jedynie odrobinę sprytu i zdolności manualnych. Skoro centralny zamek działa,to spadła linka klamki,trzeba ją po prostu założyć przy czym okazyjnie zbadasz cały mechanizm. Zakładając boczki linka mogła się po prostu zsunąć.
MotoAutko
Początkujący

Prawo jazdy: 14 03 2002
Auto: Seat Leon 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Skoda Fabia MONTE CARLO - wariant sportowo-lifestylowy
    Nowa SKODA FABIA MONTE CARLO dopełnia czwartą generację gamy modelowej kompaktowego bestsellera marki. Wariant MONTE CARLO symbolizuje rajdowe korzenie SKODY, a jego cechami charakterystycznymi są czarne elementy nadwozia ...