REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Te linki się nie zrywają . Oczywiście przy sprawnym zamku.Kierowca234 napisał(a): okazało się że problemem jest zerwana linka tak jak na zdjęciach
Teoretycznie tak , ale praktycznie to ginekologiczna robota . Przez małą dziurkę wykonać szereg operacji aby wyczepić pozostałość linki a potem zaczepić nową . Tam trzeba wykonać obrót o 90 stopni . Szparka małaKierowca234 napisał(a):Teraz moje pytanie czy jest możliwość zrobienia tego bez zdejmowania boku dzwi i szyby czy jednak trzeba będzie to wszystko rozbierać?
Co sugeruje na uszkodzenie mikrostyku w zamku lub problem z wiązką elektryczną .Kierowca234 napisał(a):Jeszcze jedno pytanie po zdjęciu plastików z boku dzwi kiedy chce zamknąć dzwi kluczykiem od strony kierowcy gdzie zdejmowałem plastikową obudowę zamykają się tylko te dzwi
Ale jeśli przekręce kluczyk od strony pasażera bądź wcisnę guzik od strony kierowcy wewnątrz to zamykają się wszystkie dzwi co może być przyczyną
Myślę że przez neta będziesz musiał . To nie jest częśc którą chcą handlować pobliskie sklepy czy hurtownie .Podaż kontra pobyt . Jak pisałem wcześniej to się raczej nie urywa . Nie wiem gdzie , w jakim rejonie naszego kraju bywasz . W moim nie ma co kupić , sprzedać , ukraść, nawet panienki , czy grzybiarki się wyniosłyKierowca234 napisał(a):Myślisz że dostanę taką linkę w sklepie z częściami samochodowymi? Czy będę musiał zamawiać z netu?
Numerek części ma się zgadzać ze starym . To nie jest tak że do fabiany pierwszej i tyle . Numer OEM odczytasz po wymontowaniu zamka , I policzysz ile jest pinów.Kierowca234 napisał(a): kupię nowy używany zamek widziałem takie po 30-40zł
A widzisz tam na klamce są ząbki . W ząbki się wpina końcówkę linki . Tutaj reguluje się napięci linki . Należy tak ustawić , zapiąć linkę aby niewielkim pociągnięciem klamki otworzyć drzwi . Bez przesady bo inne funkcję przestaną działać.Kierowca234 napisał(a):Ogólnie zamek strasznie ciężko chodził musiałem trzy razy pociągać klamką żeby załapał
Tzw przelotka między drzwiami a słupkiem .Kierowca234 napisał(a): A o co chodzi z tą wiązką w którym to miejscu może się znajdować?
jak masz możliwość to podłącz tą swoją fabbianę pod komputer i sprawdż czy nie ma błędów we wszystkich dostępnych sterownikach . Niby stare auto ale jest tam co diagnozować .Kierowca234 napisał(a):ApKierowca234 napisał(a):Apropos mikrostyku czy wiązki to może zwyczajnie coś się wypieło