DU Nexia - wysokie spalanie

25 Lis 2013, 23:23

Witam wszystkich serdecznie :D

Mam dość sporawy problem w mojej neśce - otóż jest nim dość duże spalanie :(
Jak na moje oko przejechanie na całej butli ok. 200km jest dośyć miernym wynikiem bo jest to dokładnie 16,5l/100km przy spokojnej jeździe!
Moja jazda to w sumie tylko miasto (może wyszło by z 15% trasy) jeżdżę do szkoły - 12km dziennie jak i czasami odcinki
3km (z domu do domu z rodziną). Mogę dodać że trzyma obroty równo z 800, gorzej jest gdy posłucha się jak pracuje -
mogło by się wydawać że strasznie go przerywa, czy wydziela dość dużą ilość dymku z rury wydechowej :D Podejżewam że
może to być wina sondy - ale to tylko moje domyślenia; nie wiem czy ją wymieniać czy udać się do gazownika który tylko
weźmie 5 dyszek i zresetuje komputer ;/ (albo może trzeba gaz po prostu wyregulować?) Mogę dodać że instalacja jest z 2004; pojemności butli nie znam ale myślę że 33l
z czego to wiem to sekwencja - lovato ???
czasami zapala się kontrolka check engine - może raz na 2 dni
nec170v
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 10 2013
Auto: DU Nexia
Silnik: 1,5
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

MORPHOZ - ciekawa stylistyka samochodu elektrycznego
    Samochód koncepcyjny Renault MORPHOZ z nadwoziem o długości 4,40 lub 4,80 m (w zależności od wersji) przy szerokości 2 m i wysokości 1,55 m to crossover z napiętymi i zmysłowymi liniami nadwozia. Jego stylistyka łączy ...
    Renault Spider
    Renault Spider to samochód sportowy, który stawiał na mocne wrażenia z jazdy. Już podczas prezentacji na salonie w Genewie w 1995 roku Spider wywołał zaskoczenie i zadziwienie. Opracowany przez Renault Sport ...