Duplikat umowy OC

01 Maj 2011, 13:53

Witam,

problem wygląda tak, że ojciec na którego jest ubezpieczony samochód wyjechał, umowa przepadła i nie ma możliwości żeby on wyrobił i odebrał ten duplikat...

Czy ja jako syn mogę coś zrobić w tej sprawie tak żeby samochodu nie ubezpieczać jeszcze raz ??

Tata jest właścicielem samochodu, on podpisywał umowę.
Pozdrawiam.
Misiostwo
Nowicjusz

Miejscowość: Inąd

01 Maj 2011, 19:03

Misiostwo napisał(a):Czy ja jako syn mogę coś zrobić w tej sprawie tak żeby samochodu nie ubezpieczać jeszcze raz ??

Jak nie spróbujesz to nie będziesz wiedział.Myślę ze masz małe szanse ale kto nie pyta ten błądzi... :wink:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

01 Maj 2011, 19:08

co prawda to prawda, sam zdaje sobie sprawę z tego, że marne moje szanse ale liczyłem na to, że jest jakiś "myk" :lol:
Pozdrawiam.
Misiostwo
Nowicjusz

01 Maj 2011, 19:14

Misiostwo napisał(a): że marne moje szanse ale liczyłem na to, że jest jakiś "myk"

Chwilę podumałem i myślę ze tak.A nie masz szansy dostac od"starszego"upowaznienia do załatwienia tej sprawy... :?: :?: Wystarczy przeciez kawałek paieru z jego danymi oraz autografem...Oczywiście musi wskazać osobę która będzie załatwiała tą sprawę w jego imieniu...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

01 Maj 2011, 19:36

Myslalem o tym, nie wiem jaką moc ma taki swistek bo sam pracowalem w administracji i u mnie (odgórnie) taki papierek przyniesiony przez osobę trzecią nic nie znaczył, coś podzialamy.
Pozdrawiam.
Misiostwo
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi ASX 2013, Mocny – Bezpieczny – Prosty
    Od dnia premiery w 2010 roku model Mitsubishi ASX sprzedał się w 250 tyś. egzemplarzy, z czego 140 tyś. znalazło nabywców w Europie i Rosji. Tym samym pojazd stał się globalnym rynkowym przebojem firmy Mitsubishi Motors ...
    Gdy policjant kieruje ruchem
    Widok policjanta kierującego ruchem jest tak rzadki, że wielu kierowców nie potrafi poprawnie zinterpretować pokazywanych poleceń. Ważne, aby pamiętać, że sygnały dawane przez osobę kierującą ruchem są ważniejsze niż ...