Dusi się na paliwie i gazie...

24 Wrz 2011, 14:13

Mam Xsare Picasso 1.8 16v 2000r. benzyna-gaz.Od pewnego czasu dusi się na paliwie i gazie,szczególnie przy mocniejszym depnięciu na pedał.Jak zwolnie pedał i stopniowo powoli dodam gazu jakoś się turla-przy tym duszeniu zapala się lampka silnika,ogólnie mam wrażenie jakby miesznka nie dochodziła albo jest za uboga.Byłem u gazownika posprawdzał niby wszystko i nic nie stwierdził-2godz. się bawił.Co może byc przyczyną takiego stanu?Gaz założyłem 3 miesiące temu,wcześniej na benzynie było wszystko ok.
Killertom
Obserwowany

08 Paź 2011, 21:12

Miałem podobny problem,tyle że jeżdżę zx-em.Kumpel mechanik pokręcił coś przy skraplaczu(chyba tak to się nazywa) i jest OK.(zwiększył dopływ )Na bank to wina syfiatego gazu.
piter488
Nowicjusz

Auto: citroen zx 1.1

26 Paź 2011, 21:55

@piter488:
przeczytaj post zalozyciela watku jeszcze raz a jak nie pomoze to jeszcze kilka razy... az do skutku ;)
problem jest z Pb i LPG a nie tylko LPG.

@Killertom:
jezeli przed zalozeniem LPG bylo ok to masz juz prawdopodobnego winnego.
odlacz aku aby zresetowac bledy ecu. pojezdzij troche i podlacz xsare pod komp diagnostyczny.
mozesz tez, o ile jest taka mozliwosc, odlaczyc instalacje lpg i sprawdzic czy "cuda" masz na samej Pb. zle dobrana czy zalozona instalacja lpg moze dawac wlasnie takie efekty jak u ciebie.
viwaldi

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bezpiecznie zaplanować wyjazd na narty?
    Dzięki zniesieniu części obostrzeń można już wybrać się na narty. W jaki sposób bezpiecznie przewozić sprzęt, jak dostosować styl jazdy do zimowych warunków i co warto ze sobą spakować na podróż w góry. ...