Duża osoba i... fiat cinquecento.

04 Maj 2009, 11:25

Witajcie, od pewnego czasu zastanawiam się nad kupnem Fiat'a CC 900. Jako że nie mam okazji nawet wsiąść (jak na razie) do takiego samochodu więc może popytam starszych, doświadczonych kolegów z forum jak to jest z tym CC. Otóż jestem osobą wysoką ok.186cm wzrostu a no i do najchudszych nie należę ( ;) ). Będzie problem z "mieszczeniem" i poruszaniem się w CC?
radi.
Nowicjusz

04 Maj 2009, 11:45

Ja mam 187 cm i 95 kg wagi i CC bardzo sobie chwalę. Oczywście nikt za Tobą nie usiądzie (za mną tym bardziej bo mój cienias ma kratkę) ale jakaś torba się z tyłu zmieści ;) Tylko spalanie jest tragiczne (w Bydgoskich korkach 8l) :(
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

04 Maj 2009, 11:51

Mam Twój wzrost i jakoś przez kilka lat się w cienkim mieściłem.
Mój znajomy, który kiedyś miał 130 kg przy 190 cm wzrostu jeździł maluchem i jakoś dawał radę.
Ale to inne czasy były :mrgreen:
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

04 Maj 2009, 13:19

jeśli ja mam 186cm i mieszcze sie bez problemu do malucha to ty sie zmiescisz do cieniasa,a i co do wagy to moja mamuska tez chuda nie jest a rowniez w malcu sie miesci a ogolnie cinkus jest troszke wiekszy od malca :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

04 Maj 2009, 19:32

Napiszę podobnie jak koledzy - przy moim wzroście 188 cm nie miałem problemu ;)
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

04 Maj 2009, 19:40

Cienias wbrew pozorom z przodu ma sporo miejsca, bez problemu sie zmieścisz.:)
BMW- Biała Może Więcej
zbychu57
Aktywny

Miejscowość: Białystok
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Publica 1961 rok
    Po sukcesie modelu SA Toyota pracowała nad nowym małym autkiem miejskim na rodzimy rynek. W 1961 roku w sprzedaży pojawiła się Toyota Publica. Oferowana z nadwoziami sedan, kombi, cabrio, a nawet pick-up, szybko okazała się ...
    Pasy bezpieczeństwa bez tajemnic
    Choć pasy bezpieczeństwa mogłyby się wydawać prostym urządzeniem, w swojej współczesnej formie są skomplikowanym elementem konstrukcyjnym. Nieustanne prace rozwojowe i duże nakłady finansowe producentów, takich ...

04 Maj 2009, 22:09

Cieszy mnie ten fakt, jak również szybka odpowiedź z waszej strony. Teraz tylko zacząć poszukiwania zdrowej 900 :)
radi.
Nowicjusz