REKLAMA
Witam serdecznie!
Stoję przed wyborem samochodu dla siebie, zakładany budżet to 32tys zł - rok nie ma dla mnie znaczenia, uważam że nie jeździ się rocznikiem - wolę na przykład kupić samochód rok/dwa lata starszy ale dużo lepiej wyposażony.
Podstawowym wymogiem jest duża ilość miejsca w środku, mam 2 metry wzrostu, muszę mieć wystarczająco miejsca na nogi, liczy się dla mnie też komfort jazdy. Byłoby fajnie gdyby moc silnika wynosiła minimum 150KM.
Zastanawiałem się nad C5 w dieslu 160KM z zawieszeniem hydro, ale trochę sie naczytałem ze to auto męczy sporo jakiś drobnych awarii które występują dość często. Myślałem też o E60 530D 218KM - nie przeraża mnie, że byłby to rok ~2004 ale przypuszczam że znalezienie dobrego egzemplarza nie jest realne i boję się że ewentualny koszt serwisu mnie pogrąży - zarabiam ok 3.5k/mc
Rocznie robię 25tys km. 60% miasto 40% trasa.
Będę wam niezmiernie wdzięczny za porady za jakim samochodem powinienem się rozejrzeć - samochód musi być przede wszystkim przestronny i wygodny. Planuję nim jeździć ok 2 lata, byłoby dobrze żeby nie zrujnował mnie finansowo w tym czasie..
Pozdrawiam.