REKLAMA
Witam,
z uwagi na to, że otwieram swoją firmę potrzebuję zakupić nowe auto. Obecnie jeżdże golfem V, ale teraz będzie zwyczajnie za mały.
Na zakup chciałbym przeznaczyć 15-18tyś.
Nowy samochód powinien mieć duży bagażnik o dość regularnym kształcie czyli wszystkie sedany i hetchbacki odpadają. Czyli van ewentualnie duże kombi.
Preferuje silnik benzynowy, co znacznie ogranicza poszukiwania auta w tych kryteriach. Nie będe jeździł więcej jak 20tys km na rok.
Chciałbym auto w miare młode rocznikowo(chociarz 2002)
Spalanie do 12litrów choć fajnie by było jakby mniej.
Skrzynia raczej manualna, choć automatowi nie mówie nie.
Sporo przeglądam allegeo, i póki co najbardziej do gustu przypadł mi renault espace IV. Pytanie jaki silnik? jest 2.0 benzyna, ale dość mały wybór, a tak to pozostają 1.9 i 2.2 w dieslu.
Zastanawiam się jeszcze nad oplem vectra c oraz passatem b5 fl. Tutaj znowu na aukcjach praktycznie same diesle.
Może ktoś ma espace IV i podzieli sie swoją opinią? Ewentualnie passata albo vectre. Za pewne przeoczyłem jakieś auto i jeśli ktoś ma jakiś pomysł chętnie posłucham.
Z góry dziękuje za wasze opinie i spostrzeżenia i przepraszam za gramatykę i stylistykę, ale nigdy z polskiego nie byłem dobry.