Duże auto z dużym silnikiem - +/- 65 000 zł

27 Wrz 2012, 10:56

Witam! Zamierzam kupić dość duże auto z dużym silnikiem. Diesel czy benzyna to już bez znaczenia. Nastawiam się na sedana , ewentualnie SUV.
Myślałem o Toyocie Avalon, tylko jest ich bardzo mało w Polsce. Może macie jakieś ciekawe propozycje ?:)
Pendzelnp
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań - okolice ;)
Prawo jazdy: 10 10 2009
Auto: BMW E91

28 Wrz 2012, 17:00

fajne autko, miałem okazję zrobić nim 200km;), przyjemność z jazdy wspaniała, samochód duży wygodny, dynamiczny, dobrze wykończony, tylko spalić potrafił sporo, mi palił ok. 14l. w mieście. Gdybym ja na dzień dzisiejszy dysponował taką kwotą, to bardziej skłonił bym się ku niemieckim autom, np. Audi A8, lub BMW 735., mój ojciec ma taką Beemkę, i szczerze mówiąc lepiej mi się nią jeździ niż Avalonem:)
swider4
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Citroen C5 II 2.0 1.6V 150km

30 Wrz 2012, 20:58

A ja polecam Opla Antarę bardzo ładne duże i wygodne auto
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

01 Paź 2012, 18:35

Ja też bym kupil Audi. Ale Audi A6. W takiej kwocie dostaniesz zadbany egzemplarz.z silnikiem 3.0 Tdi. Oczywiście z niemiec. W polsce idą za 40 tys tzw. Bez wypadkowe . Niby 150 tys a conajmniej 2 razy tyle przejechane. W niemcach tak nie oszukują bo są ogromne kary za to. Mówię o salonach i autoryzowanych serwisach. Bo na giełdzie to zawsze coś przekreca..
fizzy12
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Auto: Kia Ceed SW
Silnik: 1.6 GDI 135 km
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

01 Paź 2012, 20:13

Dlatego lepiej kupić A6 z Polski i nie dawać przy okazji zarabiać handlarzom, blacharzom i cofającym liczniki o opłatach za pojemność pow. 2 litrów już nie wspomnę.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Nie pal za kierownicą!
    Do nałogowego palenia papierosów wciąż przyznaje się blisko co czwarta osoba dorosła w Polsce (24%)(1). Wielu kierowcom zdarza się robić to również podczas prowadzenia samochodu. Szkodzi to nie tylko zdrowiu ...