14 Mar 2016, 18:42
Do V50 zmieścisz rower tylko z odkręconym przednim kołem i przy złożonej tylnej kanapie. Ani to wygodne ani rozsądne. Miałem podobny problem z przewożeniem 2 rowerów, w środku kiepsko to wychodzi, problemy z załadunkiem i obawy przed porysowaniem/ubrudzeniem środka auta, bagażnik na dachu - kiepsko z załadunkiem. Myślałem o bagażniku na klapę ale nie jest to również dobre rozwiązanie, klapa się rysuje i trzeba uważać na szybę, poza tym ograniczona widoczność. Wybrałem bagażnik na hak, to jest rewelacyjne rozwiązanie, załadunek/rozładunek beż żadnych problemów, trzeba tylko pamiętać o odpowiednim ułożeniu rowerów, wszystko bardzo stabilne, nie ogranicza widoczności tak bardzo, można spokojnie do 150km/h pomykać, można otworzyć klapę bagażnika przy załadowanych rowerach. Trzeba mieć hak i sam bagażnik też nie jest najtańszy ale jest sporo używek i przecenionych modeli z poprzednich lat (za 1200zł kupisz nowy bagażnik Thule), można też taką platformę wypożyczyć. Jak dla mnie jest to najlepsze rozwiązanie tym bardziej że legalnie można już wyrobić trzecią tablicę rejestracyjną.
Wracając do auta to o wiele więcej miejsca w środku ma V70 ale tutaj też trzeba będzie odkręcić koło.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.