Duże,komfortowe,oszczędne do 15tys

17 Paź 2015, 22:55

Witam!

Poszukuję dużego,komfortowego i łatwego w utrzymaniu auta do 15tys.
To w zasadzie tyle :)

Autko chce zostawić na dłużej,dlatego chciałbym coś łatwego w utrzymaniu.
Najbardziej co mnie interesuje w autach to komfort,lubię jak auto pływa po drodze,jak nie czuć na nim dziur,wiecie taki luksus...
Nie chodzi mi o vany,czy jakieś duże busy,zwykły hatchback,sedan,nie kombi,ostatecznie coupe też ujdzie.

Raczej skłaniałbym się ku benzynie z gazem,bo wiem,że diesel na dłuższą metę drożej mnie wyjdzie-wtryski,dwumasy,turbiny,dpf,egry,dymienie i rożne cuda,a w takiej benzynie to raczej nie ma co się psuć,jak coś padnie to drobnostka chyba,że mam błędne przekonanie.

Mile widziane duże silniki,ale nie muszą być :)
Oraz roczniki powyżej 2000

Ogólnie chodzi mi abyście mi wymienili auta które spełniają moje oczekiwania oraz polecane silniki.Gdyż naprawdę nie wiem które autka mogą być komfortowe.

Np podoba mi się e39-ostatnio miałem okazję się nim przejechać,był na 19 calowych alu ale komfort był naprawdę mega,to ja nie chce myśleć co by było na 16 i grubych oponach...
Myślałem też o mercedesach(słyną podobno z komfortu)ale to raczej chyba roczniki z końcówki lat 90 w tej cenie?
Yamakasi512
Nowicjusz

Auto: nie mam

18 Paź 2015, 11:35

E39 na 19 calowych felgach komfortowe? To ciekawe.

Polecam W210 (w tym budżecie znajdzie się nieprzerdzewiały egzemplarz, niestety ciężko o bezwypadkową benzynę):
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Citroen C5 II:

Hyundai Sonata:

Renault Laguna II FL:

Volvo S80:
[link do oferty na Allegro wygasł]
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

18 Paź 2015, 14:30

Tylko nie wiem jak z dostępem do części. Ale, że żyjemy w globalnej wiosce, to raczej nie przewiduję większych problemów :mrgreen:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Crafter "Van of the Year 2017"
    Nowy Crafter marki Volkswagen Samochody Użytkowe, produkowany wyłącznie w fabryce w Białężycach koło Wrześni, pod wieloma względami wyznacza standardy wśród aut dostawczych. Samochód ma bardzo bogate wyposażenie ...
    Opel ADAM mały elegancki samochód miejski
    Firma Opel wraz z całkowicie nowym pojazdem ADAM po raz pierwszy wprowadza na rynek mały elegancki samochód miejski, a tym samym toruje swojej marce drogę do rozwoju w modnym segmencie A. Opel ADAM łączy w sobie śmiałą ...