Duze spalanie gazy opel kadett 1.4

12 Sty 2011, 22:44

Witam,od około miesiąca mam problem.Mój samochód spala okolo 20L gazu/100km,przy pojemnosci silnika 1,4.Przeglądając ostatnio reduktor od gazu zauważyłem,że w reduktorze jest dziura a w niej gwint,tak jakby miała być tam jakaś sruba....czy ta dziura powinla tam byc czy tak jak pisałem musi tam być jakaś śruba,ktora być może sie odkręcila i wypadla

dodam jeszcze,ze jest to reduktor BRC typu TECHNO numer : S7629

zauważyłem też,że miałem mało płynu do chłodnicy...czy po dolaniu płynu + wymianie wiltra powietrza problem może zniknąć ?
JPW92
Nowicjusz

Miejscowość: Gostyń

14 Sty 2011, 09:26

ta dziura ma tam być, a dolanie płynu może znacznie zmiejszyć spalanie.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

23 Sty 2011, 16:42

Ewentualnie przeprowadź regeneracje tego reduktora. Proces ten masz opisany tutaj: Regeneracja reduktora LPG
raulq7
Nowicjusz

Miejscowość: Zamość
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Bezpieczna zmiana pasa ruchu - martwe pole w lusterku
    W ubiegłym roku nieprawidłowa zmiana pasa ruchu była przyczyną 480 wypadków drogowych spowodowanych przez kierujących(1). Manewr ten wykonujemy tak często, że łatwo możemy zapomnieć się i nie skontrolować wcześniej ...