Dużo pali i nie ma kopa!

02 Lut 2007, 21:23

Witam wszystkich .Mam seata cordobe 1,6 95r. i duzo mi pali gazu 17lna100km a w dodatku wcale sie nie zbiera.Jest strasznie mułowaty.Aha mam instalacje lovato.Moze wy znajdziecie jakas przyczyne wymienione filtry i olej.
Arturo23
Nowicjusz

04 Lut 2007, 15:45

u mnie w swifcie bylo podobnie porostu pojechalem zeby wyregulowali instalacje i po problemie
Suzuki Forever :D
Snagi
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kalisz

04 Lut 2007, 21:19

Bylem go regulowac juz 3 razy i nic ,ktos mi mowil ze to wina mieszalnika ale od kad mam instalacje ;pg zrobilem zaledwie 5 tys.
Arturo23
Nowicjusz

06 Lut 2007, 10:39

sprawdź filtr powietrza i filterek gazu (ten w/przy reduktorze). Prawdopodobnie masz któryś z nich już zapchany syfem. Ponadto w dolnej części reduktora powinieneś mieć śrubę do spuszczania "mazutu" - odkręć ją i wylej oleisty osad, który się tam zbiera. Jeśli jest go dużo - zmień stację na której tankujesz gaz. Mazutek powinno się wylewać co 10-12 kkm - a jego ilość powinna być znikoma. Chyba, że kiepskie paliwo tankujesz...
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990

13 Mar 2007, 21:29

Ewentualnie jak by nic nie skutkowało to poprzestawiaj w potencjometrze. Albo jak będziesz na regulacji gazu powiesz im, że tyle pali i coś muszą coś z tym zrobic. Wierz mi, czasami warto "nakrzyczec" na mechanika który Ci grzebie przy aucie, u mnie było podobnie, użyłem paru "mocnych" słów i mechanik sam naprawił to co zepsuł i to za darmo.
Madaw
Nowicjusz

Miejscowość: Kalisz

29 Mar 2007, 00:09

Arturo23 napisał(a):Bylem go regulowac juz 3 razy i nic ,ktos mi mowil ze to wina mieszalnika ale od kad mam instalacje ;pg zrobilem zaledwie 5 tys.

jakiej srednicy masz mieszalnik-mikser?
byc moze jest za maly do twojego silnika...
spinex
Nowicjusz

Auto: Kadjar
Silnik: 1.5 dCi
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2017