Duzy sedan do 12tys

22 Lip 2010, 20:20

Witam wszystkich,
Zamierzam kupic pod koniec tego lata moje drugie autko, cos sporego i oszczednego, a zarazem z dobrym wyposazeniem.
- duzy sedan
- male spalanie
- B / B + G / TDI
- bogate wyposazenie
- powyzej 100hp

Praktycznie myslalem tylko i wylacznie o opcji B+G, miedzy innymi w takich autkach jak Pasiak b5, Audi a4 [1.8T], lub Omega 2.0/2.5, ale gadalem troche z mechanikiem i ten narzekal na gaz jak malo kto, troche mnie odstraszyl. Jak to jest naprawde z tym gazem, bardzo niszczy silnik? A i podajcie swoje typy aut:)
Wider
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin

22 Lip 2010, 20:52

O gazie nie mam pojęcia. Z moich typów to Volvo V70 albo V40.
Sprzedam Audi A6, 03', 2.5 TDI, Prywatnie, Od 4 lat w PL.
Bart258
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Krakowa

22 Lip 2010, 21:02

O wiele lepszą opcją od A4 jest A6/C4 baaaarrrdzooo dużo miejsca tylko 2,5TDI i najważniejsze!szóstka skrzynia.spalanie wprost rewelacyjne :grin:
Konsar008
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Północ

22 Lip 2010, 21:23

A może mazde 626 albo toyote carine E za tą cene napewno kupisz wspaniały egzemplarz.
Deawo leganza, nubira.
Najbardziej z twoich typów przypadł mi opel omega ja bym brał najlepiej 2,5 w tds-ie.
ax341
Początkujący

Miejscowość: Slask

22 Lip 2010, 22:25

Dokładnie też bym stawiał na Omege,w szczególności kombi,to mistrz przestrzeni,po złożeniu tylnej kanapy można sie tam nawet przespać.A co do paliwa to wszystko zależy ile rocznie będziesz robił km.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

23 Lip 2010, 00:14

A co panowie powiecie o wrecz kultowym aucie jakim jest 525 E34/E39 2.5 diesel? Szczerze na BMW nie patrzylem w ogole, ale tak z ciekawosci przejrzalem co moze mi ten niemiec zaoferowac i wypada calkiem niezle. Chetnie poznam wasze opinie na ten temat.
Wider
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pięciostopniowa skala autonomicznej jazdy
    Coraz śmielej do seryjnych modeli samochodów przedostają się rozwiązania, zwalniające kierowców z części ich dotychczasowych obowiązków. Klasyfikacje stopni jazdy autonomicznej umożliwia pięciostopniowa ...
    Nissan Juke Fun Edition - seria limitowana
    Nissan wprowadził do oferty nową edycję specjalną miejskiego crossovera Juke, stworzoną dla tych, którzy wyrazić swoją osobowość poprzez wyjątkową, oryginalną stylizację nadwozia i wnętrza swojego samochodu. Juke Fun ...

23 Lip 2010, 11:02

Właśnie chciałem zaproponować E34, ale TDS odpuść - ciężko trafić na zadbany egzemplarz, a większość przyzporzy Cię o ból głowy ze względu na koszty. Kup 525i na gazie sekwencyjnym albo w PB.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW