Duży sedan do 20000 zł

29 Gru 2024, 18:03

Witam serdecznie forumowiczów od jakiegoś czasu zastanawiam się nad zmianą auta. Moje jedyne wymagania to automat i duży w środku oraz skłaniałbym się bardziej ku dieslowi. Zastanawiałem się nad :

BMW E60 - faworyt ale z wiadomych względu może być ciężko coś porządnego znaleźć.

Citroen C5 - młodszy na pewno od BMW i bardziej pewny wybór i środek bardziej odpowiada niż w Peugeot

Peugeot 508 - młodszy od BMW i też bardziej pewny wybór dodatkowo wygląd bardziej mi odpowiada niż u Citroena

Także ciężki orzech do zgryzienia że tak powiem ale liczę na waszą pomoc że mi doradzicie albo zaproponujecie jeszcze inną opcję. :)
Trebor92
Obserwowany

29 Gru 2024, 20:18

Budżet vs wymagania (diesel, duże auto) vs propozycje zwiastują problemy i to kosztowne :D

Kilka lat temu byłem w podobnej sytuacji z drobnymi różnicami (LPG, niekoniecznie duży sedan) i postawiłem na Lexusa, model wynalazek w EU i... nie żałuję :ok: Tobie radziłbym pójść podobną drogą, czyli jeśli faktycznie nie da się naciągnąć któryś z wymagań (a szczególnie budżetu), szukaj czegoś, czego nikt nie szuka, typu Kia Magentis / Hyundai Sonata (to z grubsza to samo), jeśli zrezygnujesz z dieselka to może jakaś Toyota Camry
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

29 Gru 2024, 20:21

A dieselek z dobrym automatem za te pieniądze to chyba tylko laguna III. No ale to nie sedan tylko liftback
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Jazda na pamięć i kierowca jak na autopilocie
    Mówi się, że praktyka czyni mistrza. W przypadku codziennej jazdy tymi samymi drogami to powiedzenie nie zawsze się sprawdza. Jazda jak na autopilocie, dekoncentracja, zmniejszona świadomość, a nawet niedostrzeganie ...