Dwie kolizje = dwa odszkodowania?

04 Wrz 2010, 17:41

Witam,

około 2 miesiące temu uczestniczyłem w kolizji drogowej. Jeszcze nie zakończył się proces likwidacji szkody z OC sprawcy, mam wycenę i czekam na wypłatę środków. Jako, że uszkodzenia nie są duże i da się z tym jeździć postanowiłem naprawić autko dopiero po zamknięciu sprawy (w razie dodatkowych oględzin, etc.). Niestety, inne autka zdają się bardzo lubić mój hak holowiczy i dzisiaj miałem kolejne bliskie spotkanie "od tyłu". Co mam zrobić? Nie jestem w stanie stwierdzić, czy powstały nowe uszkodzenia. Z jednej strony nie chcę aby uznano mnie za naciągacza, z drugiej jednak, nie chcę być stratny w przypadku, gdy wyjdą dodatkowe koszty podczas naprawy spowodowane drugą stłuczką. Dodam, że sprawcy są ubezpieczeni w dwóch różnych TU. Czy czekać na zamknięcie pierwszej sprawy i zgłaszać do drugiego ubezpieczyciela? Zglosić teraz z oświadczeniem, że miałem niedawno szkodę i samochód nie został naprawiony? Pomocy! Nie chcę wyjść na oszusta

Pozdrawiam,
brqsl
brqsl
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

04 Wrz 2010, 18:17

zgłosić w przeciągu 3 dni do ubezpieczyciela sprawcy i w razie czego nie taić że była szkoda wcześniejsza :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Roomster i Fabia odświeżone modele SKODY
    Wprowadzając Nową Octavię, SKODA nie zapomina także o Roomsterze i Fabii. Te dwa modele otrzymały właśnie nowe logo marki oraz kilka dodatkowych modyfikacji. Wraz z wprowadzaniem innowacyjnego języka stylistycznego, SKODA ...