Dylemat nad autem z żyłką sportową do 11tys.

02 Kwi 2010, 14:44

Witam zamierzam dość szczegółowo opisać temat, żeby ułatwić ludziom, którzy ewentualnie będą chcieli pomóc cechy jakich szukam w aucie.

[center]Kapitał na auto: 11tys.[/center]

Przymierzam się dość pomalutku do zakupu auta. Mam dylemat, gdyż sam już nie wiem co mam wybrać i czego szukać. Chciałbym auto jak najmniej awaryjnie i zawodne z zacięciem sportowym. Dlatego pod uwagę biorę hatchback'i o mocy nie mniejszej niż 115KM. Szukam ogólnie sprytnego samochodu.

Ogólnie na dzień dzisiejszy mam 3 kandydatów:

1. Mazda 323F V BA 2.0 V6 144KM
2. Seat Ibiza III Cupra 1.8T 156KM
3. Mazda MX-3 1.8 V6 136 KM

Między tymi autami się zastanawiam. Warto dodać, że szukam auta dość młodego w moim rozumowaniu czyli tak od 97 w górę. Ponadto chciałbym aby średnie spalanie nie przekraczało 10L.

I mam dylemat co wybrać. Kolega ma Hondę CRX ale nie chce się bawić w starsze samochody. Z kolei DEL SOL jest za droga. Chciałbym coś młodszego. Poza tym wiadomo auto będzie kiedyś trzeba sprzedać i myślę że typową 2 będzie ciężko potem opchnąć co także jest istotnym czynnikiem jeśli chodzi o zakup. Moim marzeniem jest Leon Cupra niestety na dzień dzisiejszy nie stać mnie na niego i długo pewnie nie będzie. Kiedyś rozważałem także zakup Mitsubishi Colt IV GTi jednak znalezienie samochodu w dobrym stanie, który wychodził do '96 graniczy z cudem i zaprzestałem.

No i to by było na tyle. Czekam na jakieś opinie i porady bo naprawdę mam mętlik w głowie. Bardzo dziękuje za rady jestem otwarty na każdą opinię.

[ Dodano: Sob Kwi 03, 2010 12:17 ]
Wiem, że okres przedświąteczny w trakcie i mało kto ma czas aby przejrzeć wszystkie tematy ale czy naprawdę nie ma nikogo kot mógłby pomóc i doradzić?
jelonek
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Brak snu to jak nadmiar alkoholu u kierowcy
    Powodów zmęczenia i niewyspania może być wiele, przede wszystkim jednak to brak odpowiedniej ilości snu. Zachowania zaspanej osoby za kierownicą są równie niebezpieczne jak tej kierującej pojazdem pod wpływem ...