Dylemat odnośnie auta

04 Mar 2014, 20:37

Witajcie.
Mam pewien poważny dylemat i nie wiem co z tym zrobić.
Przybliżę wam troszeczkę sytuację:
Mojego auto kupiłem w połowie lipca, i generalnie tydzień po zaczęło się sypanie - dokładnie 7 dni po kupieniu samochodu w trakcie jazdy "poszedł" mi sworzeń zwrotniczy i koło sobie wyskoczyło. I od tego czasu wyskakują mi co chwile jakieś rzeczy do naprawy, bądź co bądź są to małe, niezbyt drogie pierdołki ale jak to wszystko zliczyć to robi się spora sumka - już włożyłem w to auto tyle za ile go kupiłem ; O
Dalej do jeszcze do wymiany jest sprzęgło, rozrząd, tylna klapa - zaczyna gnić i ma dziurkę i woda się trochę przelewa oraz po zimie progi do wymiany i podłoga do spawania bo się sypią i to bardzo.
W między czasie na pewno jeszcze jakieś g...o wyskoczy.
Samo ubezpieczenie rocznie mnie będzie kosztować ok 1500 zł - ale za inne auto też trza płacić.
I tutaj jest pytanie do Was - czy pomimo tego trzymać i inwestować w odnowienie tego auta czy, że tak to ujmę mieć to wszystko tam gdzie hemoroidy i pieniądze odkładać na coś w lepszym stanie ?
Piszcie, każda opinia mile widziana.
Pozdrawiam.
Overdose
Nowicjusz

Auto: VW GOLF III

06 Mar 2014, 10:38

Jak dla mnie, to zalezy jakie to autko i ile za nie dałeś. Jak jest to auto, do którego części są drogie, to już zależy od twojej kondycji finansowej. Jak naprawisz, to przez okres jak będziesz je użytkował, będziesz wiedział co masz. Jak kupisz kolejne używane, to wszystko zacznie się od początku. Nikt ci zapewne nie da gwarancji, że to, co kupisz będzie jeździło bezawaryjnie.
Trudno cokolwiek doradzić.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

07 Mar 2014, 20:11

Mam Golfa MK III 1.8 75 KM rocznik 1992 a dałem za niego 2000 zł i 2000 zł włożyłem już od połowy lipca a kolejne 1500 zł trzeba jeszcze włożyć, a kondycja finansowa?
Pracuje weekendowo i za dużo tego nie ma...
Overdose
Nowicjusz

Auto: VW GOLF III