Dylemat przy wyborze auta

02 Kwi 2012, 16:34

Witam,
Mama na oku dwie Meganki I:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Problem w tym że mieszkam w odległości ~150km od obu. I nie wiem na którą się zdecydować i czy w ogóle opłaca się jechać taki kawał drogi... Ta pierwsza bardziej mi się podoba ale ten zderzak coś kiepsko spasowany, i ten pasek pod prawym reflektorem nie pasuje... Druga wygląda na bardziej "ogarniętą". Tyle okiem laika. Jakie jest Wasze zdanie na temat tych dwóch aut? Czy 5k za 98' to ok pieniądze?

Pozdrawiam
SuchaWoda
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 02 2009

02 Kwi 2012, 17:15

tak na szybko to w obu brak info o lpg: jaki typ instalcjacji, jak dawno zalozona, do kiedy homologacja na zbiornik, kiedy wymieniany parownik. w jednej widac zapas w bagazniku, wiec ma butle w kole; o drugiej nic nie wiadomo. jak maja stare instalki to trzeba sie liczyc z wymiana parownika i butli.
druga ma zdewastowany przedni lewy blotnik i tylny zderzak z prawej strony. i jest z autokomisu co dla mnie jest wystarczajacym powodem zeby odpuscic sobie (ale to tylko moje zdanie).
wyglada ze obie maja niespasowana tylna klape - rozne szczeliny z lewej i prawej strony.

popros o duuuuzo szczegolowych zdjec: progow, nadkoli, komory silnika, stanu tapicerki - wtedy bedzie mozna dalej gdybac ;)
viwaldi

02 Kwi 2012, 19:44

Pierwsza mogła mieć puknięty przód,ponieważ maska i łyżwy pod lampami krzywo spasowane.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012