REKLAMA
![](https://www.forumsamochodowe.pl/galeria/inne-zdjecia-motoryzacyjne-a53/samochody-na-parkingu-t40383.jpg)
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
pinio124 napisał(a):O to mi własnie chodziło. Dzięki za odpowiedź
Dresta napisał(a):Więc tak.Moi rodzice mają własnie 05' Puga 407 sw 1.6 hdi.Czasami sam nim jeżdze więc sie wypowiem![]()
Po 1 silnik troche za słaby do tego auta chociaż spalnie jest bardzo niskie (srednio 5,5 litra).Komfort podróżowania dużo wyższy niż np w passacie b5 fl.Standardowy sprzęt audio gra dobrze.Silnik jest cichy.
Wnętrze wykończone miękkimi materiałami tylko w środkowej częsci deski rozdzielczej jest twarde tworzywo.Autko przejechało 150 000 i jak narazie nic nie było przy nim robione.
Podsumowując.Do zalet zalicze przedewszystkim komfort podróżowania ,małe spalanie,
piękna stylistyka, dużo miejsca z przodu,dobrze się prowadzi
Wadą w tym egzemplarzu jest troche za słaby silnik ,filtr FAP ,szybka utrata wartości w porównaniu do aut niemieckich i japońskich, słaba widoczność do tyłu
Co do silników 2.2 hdi i 2.7.
W cenie 40 - 50 tys ciężko bedzie znalezc dobrze utrzymany egzemlarz niebity.Osiągi obydwóch na pewno sa b. dobre ,zwłaszcza 2.7Silniki te są wyposażone bodajże w dwie turbospręzarki więc obsługa jest bardziej skomplikowana a co za tym idzie droższa
tradelux napisał(a):Utrata wartości jest tylko w Polsce przez przywóz powypadkowych aut
Przebieg raczej normalny. Musisz liczyć się z tym, że nikt nie kupuje 200 konnego diesla, żeby jeździć nim raz w tygodniu na zakupy.pinio124 napisał(a):[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
(w tym jest za duży przebieg troszkę, ale takiego pakietu bym szukał)
KaczorLSM napisał(a):Przebieg raczej normalny. Musisz liczyć się z tym, że nikt nie kupuje 200 konnego diesla, żeby jeździć nim raz w tygodniu na zakupy.pinio124 napisał(a):[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
andrewb25 napisał(a):tradelux napisał(a):Utrata wartości jest tylko w Polsce przez przywóz powypadkowych aut
ale piszesz bzdury, niby się uważasz za wielkiego handlarza w bzdury wypisujesz
utrata wartości jest wszędzie i to jest normalne,
średnio to 50% wartości po 3 latach, także droższe samochody tracą znacznie więcej niż tańsze...
jestem teraz w uk i tu ludzie po 10 latach użytkowania oddają auta na złom
czasami są to dobre auta nadające się jeszcze do jazdy, przeważnie kupują je ludzie na części (tną auto na pół i biorą tą połówkę z silnikiem i ładuja na tira, idzie to za grosze...
niektórzy biorą auta na przekładki, np. mam znajomego gościa z wrocławia ktory kupuje auta dostawcze ..takie auto można już kupić za 700 funtów, w pl po przekładce i zarejestrowaniu sprzeda za 30 000 zł z pocałowaniem w rękę..... i to jest prawdziwy biznes,
nie sztuką jest wypie***ć kilkadziesiąt tys. zł, nabić komuś kieszeń i sprzedać to później zarabiając 500-1000zł jak się uda.
pinio124 napisał(a):Koreańczyka raczej nie chcęOd razu mówię ze nowej dacii sandero albo logan też nie haha. Poszukuję więc albo peugeota 2,2 lub 2,7 HDi. Racja, ktoś wspomniał że do 40 tys. nie znajde w dobrym stranie, wiec jestem gotów dac troche wiecej. jak na razie słuchajcie mam 2 opcje :
[link do oferty na Allegro wygasł]
(ten model dokładnie mogę mieć za 47-48 tys.)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Co o tym sądzicie?