pinio124 napisał(a):A czy ma ktoś passata b6 lub 407sw z silnikiem 2,0 hdi żeby mógł mi coś doradzić? Bo jak na razie dalej jestem w przysłowiowej "czarnej... "
![Wink :wink:]()
Moja firma zajmuje się sprzedażą samochodów używanych tej klasy i powiem jedno:
od używanego Passata z silnikie, 2.0TDI z tych lat uciekać z daleka (jak i od wszystkich samochodów od VAG'a z początku produkcji). Passat B6 z 2005r będzie dobry, ale z silnikiem, 1.9TDI tylko wtedy jest "mułowaty", bo ma tylko 105KM
Niestety VW licząc na dobrą sprzedaż z powodu marki nie postarał się z silnikiem.
Co innego można powiedzieć o Peugeocie (PSA), którzy są pionierem wśród diesli (razem z Fiatem, Hondą). Ich silniki są mało zawodne, montowane w takich markach jak Volvo, Mazda (coś o tym musi świadczyć). Rozrząd do wymiany dopiero przy 240tys km!
Jakość użytych materiałów tez na plus dla Peugeota. To nie jest już stary Peugeot z przed kilku/kilkunastu lat.
Sam mając wybór używałem przez dłuższy czas właśnie 407SW. Obecnie użytkuję Saaba 9-3. O tym aucie można powiedzieć w kilku słowach: bezpieczeństwo, komfort, bezpieczeństwo. Marka ta i jej produkty jest na dużo wyższym poziomie nawet od Audi czy podobnych samochodów.
Co do zakupu to za 40-42tys będzie bardzo ciężko kupić bezwypadkową 407 ze skórą, a o Passaci b6 można zapomnieć. Wiem, że zapewne Twój obraz został zaburzony przez okazyjne ceny przywiezionych szrotów do Polski, dlatego polecam zweryfikować ceny z Eurotaxem lub ogłoszeniami zzachodnich portali (tylko od 2 strony, odrzucając oferty zaliczkowe i turkowe).
Polecam również zobaczyć na forum:
www.bezwypadkowe.net co oferują polscy "handlarze".