REKLAMA
Witam wszystkich. Pisze z prośbą o pomoc w wyborze mojego pierwszego auta. Przymierzam sie do kupna Hondy Civic VI generacji z benzynowym silnikiem 1.5 v-tec 114KM lub Audi a3 8L (czyli 1 wersja) z silnikiem 1.9 TDI 110KM lub Volkswagena Golfa IV z wyżej wymienionym silnikiem diesla. I tu rodzą się dwa najważniejsze dla mnie pytania. Które z tych aut najbardziej rekomendujecie jako pierwsze auto? I czy na pewno silnik diesla to dobry pomysł? Z tego co wiem, to silniki diesla są raczej przeznaczone dla osób które będą jeździły w dłuższe trasy , a wiem, że nie bede należał do tych osób, gdyż będę poruszał sie w 99% po mieście. Ale jednak spalanie moze zachęcić do ich kupna, a serwisowanie już trochę mniej.
Z silników benzynowych nie potrafię znaleźć odpowiedzi która jednostka byłaby odpowiednia, więc moze macie jakieś sugestie? Czy moze lepiej dołożyć trochę wiecej i mieć ten silnik diesla?
Mój budżet na auto to przedzial pomiędzy 10 a 12 tys. zł, wydaje mi się, że spokojnie znajdę egzemplarz w tym przedziale cenowym.
Liczę na wasza pomoc. Mile widziane również inne propozycje aut
Pozdrawiam.