Dymek z awaryjek w golfie

16 Lip 2014, 06:01

Witam mam mały problem, wczoraj stojąc na światłach moim golfem mając właczony lewy kierunek, nagle zaczał mi leciec dymek tak jakby od papierosa i pojawił się zapach palonych kabli było to w okolicy kierownicy, przycisku świateł awaryjnych, lecz po kilku sekundach wszystko znikneło i normalnie mogłam jechac, o co chodzi czy powinnam się martwić, nie chce siać Paniki u elektryka dlatego piszę do was :) Prosze o pomoc i rady. CZy centralny zamek moze miec z tym coś wspólnego?
lamka96
Obserwowany

Prawo jazdy: 14 01 2010
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: volfswagen
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

18 Lip 2014, 10:11

Warto sprawdzić na początek bezpieczniki od kierunków czy są założone prawidłowe. Na pokrywce od nich lub gdzieś obok powinna być informacja za co odpowiada dany bezpiecznik i jaką powinien mieć wartość.
Warto też wyjąć przełącznik od świateł awaryjnych i sprawdzić czy nie ma nadpalonych styków.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

18 Lip 2014, 23:12

miałem to samo w passacie po nagrzaniu samochodu na słońcu. Nic z tym nie robiłem i jest spokój.
kamil638
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mercedes w210
Silnik: 2.9 td
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Ponad 210-konna Toyota Yaris
    Sportowa wersja Yarisa z mocnym silnikiem benzynowym. Wraz z nim Toyota powraca do segmentu hot hatchów. Auto o 3-drzwiowym nadwoziu i silniku 210 KM to ogniwo łączące Yarisa WRC z rynkową linią najpopularniejszego ...