REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Raczej nie wyjdą drożej niż spalaniegalakty napisał(a):Czyli nawet jak naprawy wyjdą drożej niż spalanie
Trevor napisał(a):bo jak dla mnie to przy spalaniu diesla, oszczędność na rok to nie jest 100 zł a z 4 tys zł.
galakty napisał(a):Ceny zbliżone. Koszt 100 kilometrów wychodzi 50 zł dla PB oraz 35 zł ON. Żeby uzyskać różnicę 4000 zł musiałbyś pokonać w ciągu roku ~26 kkm. Planujesz taki przebieg?
Takie opinie czytałbym z przymrużeniem oka, a najlepsze jest przedostanie zdanieNo np Autko moze i niewielkich rozmiarow, ale nie ma kozaka na 130 km i 6-biegowa skrzynie. 180km/h i spalanie 8,2l. PRAWDZIWE! I pod swiatłami nie jestes nigdy ostatni. albo Auto dzięki względnie prostej konstrukcji doskonale wytrzymuje próbę czasu. W zamian za dbałość w trakcie eksploatacji odwdzięcza się bezawaryjnością. Bardzo wysoka jakość wykonania. Udany model, negatywne opinie pochodzą zapewne od osób, które trafiły na zaniedbane egzemplarze. Przez 3 lata nie wymieniłem jeszcze nic oprócz filtrów i oleju (Silnik)
Do 1.9 tdi ze skrzynią 6-cio biegową nie warto tego pakować - założysz, ale za jakiś czas będziesz wymieniać skrzynię. Znam kilka osób, które chciały w ten sposób przyoszczędzić na wymianie sprzęgła, a za kilka miesięcy szukali drugiej skrzyni.Do tego apropo sprzęgła można myślę wsadzić taki zestaw sztywnego koła Valeo: https://allegro.pl/sprzeglo-sztywne-kol ... 52742.html
Trevor napisał(a):No to ok to jak 1,9 tdi 105 pali 8l/100 - ale tych silników i tak nie było w Golfie IV ani A3
to taka benzynka z turbo spali z 18/100
velcapone napisał(a):Do 1.9 tdi ze skrzynią 6-cio biegową nie warto tego pakować - założysz, ale za jakiś czas będziesz wymieniać skrzynię. Znam kilka osób, które chciały w ten sposób przyoszczędzić na wymianie sprzęgła, a za kilka miesięcy szukali drugiej skrzyni.
Od ponad 3 lat jeżdżę Toledo 1,9 tdi 90km i uwierz mi jestem wstanie Ci wymienić całą listę usterek jakie mogą wystąpić w tych silnikach. Gwarantuję Ci, że gdybyś zapytał o usterki przeciętnego Kowalskiego lub właścicieli na forum dedykowanym VW/Audi/Skody o większości z nich nic nie usłyszysz. Wg mnie jest to przereklamowany silnik i nie kupiłbym go ponownie.