REKLAMA
![](https://www.forumsamochodowe.pl/galeria/inne-zdjecia-motoryzacyjne-a53/samochody-na-parkingu-t40383.jpg)
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Invi napisał(a):Boisz się wysokiego spalanie a chcesz kupić starego trupa z dieslem, gdzie są możliwe co najmniej 3 eksploatacyjne wymiany po 2k plnów każda?
Trevor napisał(a):Re: Dynamiczne auto VW/Audi 1,9 tdi vs 1,8T? do 10.000
35 minut temu
Invi napisał(a):
Boisz się wysokiego spalanie a chcesz kupić starego trupa z dieslem, gdzie są możliwe co najmniej 3 eksploatacyjne wymiany po 2k plnów każda?
Ok i uważasz że codziennie się wykonuje 3 naprawy za 2k każda? Bo akurat tankowanie jest na porządku dziennym.
Trevor napisał(a):Sporo osób poleca 1,8T - tylko że wiem też - te silniki bywają kłopotliwe w diagnostyce
velcapone napisał(a):W Polsce jest tak, że wiele ludzi kupiło auto z tym silnikiem ze względu na spalanie "bo diesel mniej spali to mniej wydam na paliwo". I przez oszczędność na paliwie oszczędzali też na wymianach eksploatacyjnych- są tacy co przez "pancerność" tych jednostek nawet nie wymieniają oleju. Szkoda, że nie zwracasz uwagi również na inne elementy w dieslu, które będą w większości przypadków bardziej zużyte ze względu na 2x większy przebieg tj. układ napędowy, zawieszenie, lakier, wnętrze.
Poczytałem na auto-centrum i wg mnie to bezsensu, straszycie tymi naprawami
No i problemy ze sprzęgłami, turbinami, to wszystko się sprawdza przy weryfikacji stanu auta
No np Autko moze i niewielkich rozmiarow, ale nie ma kozaka na 130 km i 6-biegowa skrzynie. 180km/h i spalanie 8,2l. PRAWDZIWE! I pod swiatłami nie jestes nigdy ostatni. albo Auto dzięki względnie prostej konstrukcji doskonale wytrzymuje próbę czasu. W zamian za dbałość w trakcie eksploatacji odwdzięcza się bezawaryjnością. Bardzo wysoka jakość wykonania. Udany model, negatywne opinie pochodzą zapewne od osób, które trafiły na zaniedbane egzemplarze.velcapone napisał(a):A konkretnie co czytałeś? Jakieś kilka przykładów?
Trevor napisał(a):No dla mnie niestety spalanie ma duże znaczenie, coś się posypie mechanicznego, no trudno - pracuje to naprawie ale paliwo to jest wieczne wywalanie kasy, sąsiad raczej nie da