Dynamiczne i eko.-auto do 15 tys zł

14 Sty 2014, 21:53

Fiat tak ale nie za 16k.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

15 Sty 2014, 16:30

z tego co tu piszecie panowie to skupie się pewnie na C4 postaram się posuzkać dobry i zadbany egzemplarz . Tylko kwestia czy lepiej wyglądający 2 drzwiowy cupe ,czy może bardziej wygodna wersja 4 drzwiowa ;)
hardtrec
Początkujący

Prawo jazdy: 02 01 1988
Auto: Peugeot 307

15 Sty 2014, 18:17

A czy C4 przypadkiem nie ma kiepskiej elektryki ?
mihau
Początkujący

Miejscowość: Stobno k./Szczecina
Auto: BMW X6
Silnik: 3.0 d
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

16 Sty 2014, 15:26

Tak podobnie jak peugeot 307 którego miałem . Przez 2 lata zero problemów z elektryką ani razu mi się nie wyświetlił żaden błąd . Mity które krążą o francuskich autach są dla mnie śmieszne . Połowa osób się wypowiada negatywnie o francuzach lecz pewnie nigdy nie miała tych aut.
Wole kupić pare lat młodsze auto z francji niż rupa zajechanego z dojczland . Może mi poleć jeszcze Golfa IV hehe
hardtrec
Początkujący

16 Sty 2014, 15:40

hardtrec napisał(a):Mity które krążą o francuskich autach są dla mnie śmieszne . Połowa osób się wypowiada negatywnie o francuzach lecz pewnie nigdy nie miała tych aut.

No widzisz a ja miałem ... I wszystkie mity się potwierdziły do tego mój kolega miał w firmie clio i laguny... w/g parametrów podawanych przez gps-y clio 1,5dci spaliły więcej o 1l na 100km niż yarisy 1,4 d4d a do tego po trzech latach pierwszą rzeczą którą zrobił to sprzedał wszystkie renie bo dość miął słuchania a to wtryski, a to podkładki wtrysków a to silnik do wymiany ...
A chcesz wiedzieć ile silników było wymienionych???
Od tamtej pory ma wstręt do francuskich aut...
Ja wiem pewnie też się mylił, gps-y kłamały a naprawy gwarancyjne były wymysłem Pana Ziutka od logistyki...
Oczywiście tak w ogóle to wszyscy się mylą ...a lagune2 możemy kupić w DE w cenie roweru Romet ale pewnie Niemcy chcą nam się odwdzięczyć za II Wojnę Światową...
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

16 Sty 2014, 15:47

Ja ostatnio za to się przekonałem o mityczności dobrej blachy we francuzach. :?
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus UX z najwyższymi wynikami w testach zderzeniowych
    Amerykański ośrodek badawczy Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) sprawdził poziom bezpieczeństwa nowego Lexusa UX. Konstrukcja crossovera i zainstalowane w nim systemy bezpieczeństwa okazały się tak skuteczne, że ...

16 Sty 2014, 16:03

Może akurat trafiliście na jakieś zajechane rupy . Jeśli trafisz na zadbany egzemplarz to nie będziesz narzekał na francuza wręcz przeciwnie . Nowoczesnością ,elegancją wnętrza to o lata świetlne wyprzedzają niemieckie foldzwageny . Nie wspomne o karoserii np w oplach ...szok...
hardtrec
Początkujący

16 Sty 2014, 16:10

hardtrec napisał(a):Nie wspomne o karoserii np w oplach ...szok...
O i sam tworzysz stereotypy. Od Astry G, Vectry C, Corsy C Ople nie gniją :!:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

16 Sty 2014, 16:19

o to mówisz o tych nowszych to tak.Nie wiadomo co bedzie z nimi za pare lat . Opel astra , Vectra B to masakra ojciec miał to sama zgnilizna
hardtrec
Początkujący

16 Sty 2014, 19:43

Młody człowiek niby chce dynamiczny samochód a zastanawia się nad mułami dla emerytów :mrgreen:
Może takie mg?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Pojemność niewielka, w mieście łyka 10l benzyny ( sprawdzałem) rdzewieć nie powinien i dla młodego kierowcy w sam raz. No i co najważniejsze to jedzie już jako tako :mrgreen:
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

16 Sty 2014, 21:59

hardtrec napisał(a):Może akurat trafiliście na jakieś zajechane rupy . Jeśli trafisz na zadbany egzemplarz to nie będziesz narzekał na francuza wręcz przeciwnie .

Ale tu nie masz tematu że coś było zadbane lub nie bo wszystkie auta były kupione jako nowe.
Serwisowane tylko w ASO i nadzorowane gpsem... Więc jeżeli kierownik Mastera przegiął z pałowaniem na autostradzie miał po premi.

I nie mówię że inne nowe auta są super ale prawda jest taka ze włoskie i francuskie auta opatrzone są sporym ryzykie. Pół biedy jak masz gwarancje i mało jeździsz ale jak chcesz bić kilometry albo kupujesz auto ze słusznym przebiegiem to może zrobić się problem.

kirin88 napisał(a):Młody człowiek niby chce dynamiczny samochód a zastanawia się nad mułami dla emerytów :mrgreen:

Byłem pierwszy z tym spostrzeżeniem :mrgreen:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

16 Sty 2014, 23:09

Nieprawda, ja byłem pierwszy. :)

hardtrec - Opel nie jest niemiecki to raz. Dwa uważaj, bo z czasem brutalnie się zreflektujesz ze swoimi poglądami.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW