REKLAMA
Witam,poszukuje w miarę dynamicznego autka głównie na miasto ewentualnie weekendowo na trasy.Wybór w takim wypadku padł na benzyne.Początkowo rozglądałem się za Astrą H Gtc w wersji 1.8-140km lecz ilość aut w moim regionie jest praktycznie zerowa. Postanowiłem obejrzeć te autka w wersji z turbiną lecz kilka rozmów telefonicznych i jak nie branie "baniaka" oleju to wycieki z silnika więc dałem sobie na ten moment spokój.
Moja mama ostatnio kupiła peugeota 207 z silnikiem 1.4 vti.Jak na autko miejskie jest w miarę dynamiczne ale po głębszym zapoznaniu się z tematem vti/thp również mam mieszane uczucia a rozglądałem się też za 308.
Ogólnie czego bym nie czytał to tsi/tfsi/vti niepolecane więc ciężko zdecydować się na jakieś konkretne auto.
Oglądałem tez mazdę 3 2.0-150 (dostępność prawie żadna) ew fiat bravo t-jet (tutaj nie wiem czy coś w tym budżecie znajdę) i honda civic ufo ( tak samo jak z bravo). Może macie jakieś propozycje autka czy dalej szukać Astry ? a może te silniki vti nie są takie straszne jak je malują ?