Moim zdaniem Golfa IV powinieneś wybrać bo w odróżnieniu od Audi A3, która przed liftingiem jest kiepska, czwórka prezentuje się lepiej m.in sportowe fotele Recaro, trójramienna kierownica, uproszczony ale jednak - komputer pokładowy, wykończenia drewno-podobne, oryginalne ciągle takie same lampy, które o ile nie są zmatowiałe i zaparowane czy pożółkłe to prezentuje się jak w 10 letnim aucie
Oczywiście wybierz silnik 1,8T
Tylko warto byś nieco naciągnął budżet bo ja osobiście nie znalazłem godnego uwagi 1,8T nawet za 10 tys tak z 1,5 roku temu jak sam szukałem, nawet z 98 roku to był grzmot na złom.
Poza tym zobacz po ile chodzą mk4 GTI na zachodzie w Niemczech, Szwajcarii..
Na inne auta bym nie zwracał uwagi bo tutaj masz dość niskie koszty utrzymania.
Dwumasa występuje w 1,8T, można sprzęgło zamienić na jednomas z VR6 i reszte z golfa III Vr6 (bardziej wytrzymałe)
Ale nie musisz się tak aż o to martwić, byle by dobrze sprawdzić, tak samo moc auta..to jest mega ważne! bo 1,8T z padniętą turbiną i zapchanym katalizatorem jeździ w skrajnym przypadkach jak 1,6
Można spotkać takie egzemplarze..
Także turbina, katalizator, wydech, przepływomierz, zawór DV itd..to są ważne rzeczy w tym silniku, oprócz tego szczególny dolot.
A reszta to sprzęgło, wnętrze, zawieszenie itd..układ napędowy.
Troszkę przekraczamy budżet aczkolwiek pewnie da się coś utargować tu masz fajny egzemplarz z ESP:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]i z tego co widzę jest pełen komputer nie ten uproszczony.