Dywaniki Gumowe Oryginalne czy Tanie??

30 Paź 2013, 20:27

Witam mam pytanie co myślicie kupić jakieś tanie dywaniki gumowe jak na aukcji np
[link do oferty na Allegro wygasł] są tanie ale nie bardzo wiem czy warto jeśli wytrzymają mi na pół roku to lipa czy może takie
[link do oferty na Allegro wygasł]niby oryginalne teoretycznie jeśli wytrzymają jeszcze raz tyle co te tańsze to niby warto ale co wy myślicie ??
RafalS
Nowicjusz

Miejscowość: Ostrów Wielkopolski
Prawo jazdy: 28 09 1999
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Passat B5 FL
Silnik: 1,9tdi
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

30 Paź 2013, 21:04

Te oryginalne są wykonane z innej gumy i jest ona grubsza czyli teoretycznie powinny wytrzymać dłużej. Poza tym wyglądają bardziej estetycznie. Mój znajomy kiedyś kupił dywaniki gumowe cieszył się że dał tanio, a w samochodzie cały czas śmierdziało gumą ;/
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

08 Lis 2013, 13:14

pewnie. lepiej dać więcej a cieszyć się dłużej i mieć pewniaka. te tanie gumy śmierdzą, nie będziesz zadowolony.
piasek08
Nowicjusz

Auto: Mazda XEDOS 9
Paliwo: Benzyna

04 Sty 2014, 16:44

Oryginalnych nie ma są tylko dywaniki sprzedawane przez salon w kosmicznych cenach które również można kupić gdzie indziej.

Tanich nie polecam bo to często jest śmierdząca guma i nie da się potem w aucie wytrzymać.

Polecam solidne dywaniki produkcji polskiej, najlepiej z wyższym rantem bocznym.
hopman
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ruda Śląska
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: VW Passat B5
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2004

05 Maj 2014, 14:10

Ja lubię i welur i gumę –zależy to od sezonu , kupujecie może przez Internet tego typu akcesoria? Szukam innego sklepu i jakiś znalazłam dość szeroką mają ofertę, dzwoniłam w sprawie konsultacji to tez wydali się kompetentni :sly:
kamyczek
Obserwowany

Prawo jazdy: 04 08 1986
Auto: suzuki

19 Maj 2015, 19:37

Tanich nie polecam śmierdzi w aucie jak strasznie jak już kupić dywaniki to z wyższej półki z odpowiednim atestem najlepiej PZH taki ma Geyer & Hosaja to są dobre dywaniki najlepsze na rynku polskim.
tom380
Nowicjusz

Prawo jazdy: 23 01 1985
Przebieg/rok: 16tys. km
Auto: megane
Silnik: 1.6
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2006
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Luksusowe SUV-y - które są najtańsze w utrzymaniu?
    Portal analityczny Kelley Blue Book przyjrzał się luksusowym SUV-om, które są najtańsze w zakupie i utrzymaniu w skali pięciu lat. Chociaż badanie przeprowadzono z myślą o amerykańskim rynku, zwycięzcami aż trzech ...
    Bezpieczne wakacje z kamperem
    Z powodu pandemii wiele osób obawia się spędzać urlop w dużych ośrodkach wypoczynkowych. W tej sytuacji jednym z możliwych rozwiązań okazuje się kamper, inaczej samochód kempingowy, posiadający część mieszkalną, ...

19 Sie 2015, 22:18

Najlepsze dywaniki na rynku Geyer & Hosaja
Ostatnio edytowany przez ArteK, 20 Sie 2015, 08:18, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Kolejny post użytkownika "tom380" z reklamą dywaników.
tom380
Nowicjusz

Prawo jazdy: 23 01 1985
Przebieg/rok: 16tys. km
Auto: megane
Silnik: 1.6
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2006