Dziś kupiłem auto i mam pytanie

15 Lis 2009, 20:27

Witam, dziś kupiłem blaszaka 2 osobowego Kangoo z 2004 roku z silnikiem 1.5 dci 70, 48kw 65KM, silnik z 2002r. Nie jeździłem jeszcze nim ponieważ jest sprowadzony z Francji i jest nie zarejestrowany i nie ma ubezpieczenia. Jest to praktycznie golas. Ma wspomaganie, 1x odsuwane drzwi, fabryczne radio kasetowe, manualne szyby i lusterka, brak klimy. Podobno ma poduszkę powietrzną. Chciałbym się dowiedzieć czy to auto posiada ABS? W ogłoszeniu nie było wymienionego ale wydaje mi się, że powinien być w standardzie, w końcu auto młode.
mdhlodz
Nowicjusz

15 Lis 2009, 20:40

Skoro w ogłoszeniu nie było podane to chyba nie...
Jeżeli chiałbyś dowiedzieć się wiecej to pisz !!
Tuning001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

15 Lis 2009, 22:10

Średnio patrze na to co było w ogłoszeniu bo gość auto miał dwa lata bo było uszkodzone i pozapominał już co ma, w ogłoszeniu pisało też , że ma 80km a ma 65.
mdhlodz
Nowicjusz

16 Lis 2009, 15:52

Nie jestem na 100% pewien ale wydaje mi sie że z reguły te samochody posiadają ABS
Jeżeli chiałbyś dowiedzieć się wiecej to pisz !!
Tuning001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

16 Lis 2009, 16:09

ABS napewno bedzie mial jak na 2004r.

Wystarczy nr. nadwozia i w pozadnym sklepie motoryzacyjnym Ci powiedza czy te auta mialy ABS czy nie.
Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze juz tez musze.
RNI
Aktywny

Zdjęcia: 3
Miejscowość: RNI
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochód wyścigowy w kamuflażu rodzinnego sedana
    To jeden z najrzadziej spotykanych samochodów na świecie. Tak, chodzi o Corollę! A dokładnie o wyczynową Corollę TRD2000 z 1994 roku. Auto opracowała ekipa TRD (Toyota Racing Development), by uczcić starty Corolli ...
    Kalkulator jednostek mocy
    Najdzęściej używaną jednostką w samochodach do określenia ich mocy jest "KM" jednak jak możemy się dowiedzieć czytając różne opracowania jest to pozaukładowa jednostka mocy (w układzie jednostek miar MKS), bardzo często ...