Dziura na drodze i coś stuka w kole....

12 Cze 2010, 15:49

A więc mam taki problem; otóż jechałem dziś samochodem i wpadłem w dziurę ( niestety była nie do ominięcia, gdyż odcinek tej drogi ma więcej dziur niż ser szwajcarski...) i coś zaczęło stukać w prawym przednim kole (co pełny obrót koła to stuknięcie). Przydarzyło się to w polu więc postanowiłem jechać powoli do domu. Na początku stukało cały czas jednak po ostrym zakręcie zaczęło stukać tylko przy mniejszych prędkościach i podczas skręcania (i w prawo i w lewo) i tutaj moje pytanie co to może być: przegub, amortyzator czy może coś innego???
KoXiK
Nowicjusz

Miejscowość: z Polski

12 Cze 2010, 17:40

KoXiK napisał(a):coś zaczęło stukać w prawym przednim kole (co pełny obrót koła to stuknięcie

Sprawdz spręzynę bo dla mnie jest raczej pewne ze Ci pękła...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Nowy Lexus LS po tuningu według Japońskich Tunerów
    Japońscy tunerzy z firmy Modellista wzięli na warsztat nowego Lexusa LS. Luksusowa limuzyna otrzymała pakiet dodatków, które dodają jej specjalnego charakteru, jednocześnie nie wprowadzając rewolucji w wyglądzie ...