Dziura w dywanie podłogi

05 Gru 2015, 22:53

Witam.
Chciałbym po prosić o pomoc dotyczącą dziury w dywanie w podłodze w samochodzie , dziura nie jest bardzo duża lecz jest widoczna bo jest w miejscu miedzy fotelem kierowcy a drzwiami i za każdym razem gdy wsiadam do auta to mnie ona irytuje , szczerze wiem że można by było wymienić całą podłogę lecz mieszkam za granica i takie koszta nie są tanie a to jest auto służbowe , chciałbym zrobić to sam żeby to jakoś wyglądało i nie rzucało się w oczy . Czy może ktoś z was miał podobny problem lub wie jak to zrobić samemu ?
Także chce powiedzieć ze szukałem na forum takiego problemu i nie mogłem trafić na taki , dlatego pisze tutaj , jeśli jest nie w tym wątku to przepraszam . Dodam także że tą dziurę zrobił mi jakiś baran gdy jechał przede mną i wyrzucał papierosa i ten pet wleciał akurat przez moje okno i za nim zareagowałem to już zrobiła się dziura , a nie chce mówić na tę chwile mojemu szefowi bo ogólnie nie można palić w samochodzie , wiem o tym i także tego nie robię w samochodzie (lepiej można się skupić na jeździe ) . Proszę o pomoc lub jakieś rady .
Pawel2110
Obserwowany

Auto: hyuandai i10

06 Gru 2015, 17:45

Pomysl czy nie mozna gdzieś wyciąć kawałeczek w niewidocznym miejscu i wkleić łatkę..
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

06 Gru 2015, 17:50

W sumie to znalazłem takie miejsce gdzie mogę wyciąć i myślałem żeby tak zrobić , tylko jaki klej był by dobry do tego ? Zapewne nie kropelka . Myślałem żeby tez przyszyć to tylko nie mogę znaleść nigdzie igły w kształcie C .
Pawel2110
Obserwowany

06 Gru 2015, 17:56

Bo taka igła nazywa się SZYDŁO, nie mylic z premier.. :yes:
Kropelka moze nie, ale butapren pewnie by wystarczył..
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

06 Gru 2015, 19:15

A no nie wiem ale dzięki będę pamiętał :) Hm super . Dziękuje za podpowiedz . W weekend będę robił to zdam relacje :)
Pawel2110
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...