Dziwna sprawa z radiem

23 Paź 2024, 09:31

Ostatni znajomy poprosił mnie o pomoc...w jego Mitsubishi ASX z 2018r model Invite jest zamontowane fabryczne radio. Radio pracuje dobrze ale problem polega na tym , iż mimo włączonych wszystkich funkcji takich jak CT,PT,RDS,AF oraz prawidłowego ustawienia i wystrojenia pokazuje nieaktualną godzinę co go denerwuje .Raz pokazuje godzinę prawidłową aby za chwilę ja zmienić o 30 minut do przodu lub do tyłu.Czy ktoś miał taki przypadek? a może to nie wina radia tylko jest podawany zły sygnał a nadawca o tym nie wie? Taka sytuacje wg niego występuje dopiero ok pół roku poprzedni wszystko było OK.Sprawdziłem mu to na innych stacja: RMF-FM,Radio-Zet,Rzeszów,PR-1 wszędzie to samo :(

Zdjęcia: 11
Miejscowość: Przemyśl
Prawo jazdy: 12 06 1979
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mitsubishi ASX , Toyota Cross
Silnik: 1,6 MIVEC 4A92-117KM
Paliwo: Benzyna
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2018
  • 23 Paź 2024, 13:25

Sprawdzaliście czy są tam jakieś opcje co do ustawienia zegara w samochodzie? Generalnie 30min. to dziwna sprawa.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

23 Paź 2024, 13:40

Jest opcja ustawienie czasu ale po prawidłowym wprowadzeniu godziny iminut i wciśnięciu OK przez chwile wyświetla prawidłową wartość a potem :D ,,wyświetla co chce' :)
    Acer66
    Aktywny
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 11
    Miejscowość: Przemyśl
    Prawo jazdy: 12 06 1979
    Przebieg/rok: 30tys. km
    Auto: Mitsubishi ASX , Toyota Cross
    Silnik: 1,6 MIVEC 4A92-117KM
    Paliwo: Benzyna
    Typ: SUV
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2018
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczne podróże na rodzinne wakacje
      Zbliża się koniec roku szkolnego, a wraz z nim czas wakacyjnych wyjazdów z rodziną. Wielogodzinna podróż samochodem może być trudna zarówno dla dziecka, jak i jego rodziców. Co można zrobić, żeby ...