Dziwne dźwięki po uderzeniu w krawężnik

05 Gru 2023, 18:42

Witam, mam taki problem z autem (E53, 3.0d 2004 polift), a mianowicie ostatnio podczas śniegów, wjeżdżając w skrzyżowanie wpadłem w poślizg (jechałem z 30km/h), uderzyłem w krawężnik i wjechałem prawym kołem na chodnik, auto było skierowane praktycznie prostopadle do chodnika. W momencie uderzenia koło było skręcone w lewo tak na 3/4 całkowitej możliwości. Na miejscu nic nie dostrzegłem, ale dla pewności pojechałem na stację kontroli pojazdów i tam także niczego nie znaleziono, auto jedzie prosto, nie drży przy przyspieszaniu ani hamowaniu, dosłownie żadnych nieprawidłowości podczas jazdy, przyspieszania itp, ale pojawia się dziwny dźwięk, buczenia albo podobnego do hamującego autobusu (słychać na nagraniach). Chciałem zapytać czy ktoś miał styczność z uderzeniem w krawężnik i jest wstanie podpowiedzieć co to może być? Łożysko ew piasta czy coś gorszego? Planuje jeszcze udać się do wulkanizacji aby sprawdził koło.

nie mogę dodać filmów także dołączam linki do nich:
1.

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

2.

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

malaficusss
Nowicjusz

• 05 Gru 2023, 18:43

dodam tylko, że czasami dodając gazu dźwięk znika, a czasami puszczając gaz dopiero zanika
    malaficusss
    Nowicjusz

06 Gru 2023, 12:13

Ten dźwięk jest tylko przy zwalnianiu czy podczas jednostajnej jazdy też? Wygląda na takie wycie i Ja bym tu sprawdził łożysko w kole którym uderzyłeś. Zobacz też czy jak wspomniany dźwięk występuje to czy przy lekkim skręceniu kierownicy w jedną bądź drugą stronę czasem nie cichnie lu nie staje się głośniejszy.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

06 Gru 2023, 12:52

będę musiał sprawdzić właśnie przy skręcaniu, ale dopiero w piątek sprawdzę
    sam dźwięk zaczyna się od 40km/h w górę i zawsze brzmi tak samo, ale czasami zanika przy odpuszczeniu lub dodaniu gazu, taka loteria
    malaficusss
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
      Cyfrowe lusterko wsteczne
      Wprowadzając nowe rozwiązanie technologiczne: cyfrowe lusterko wsteczne dające doskonały obraz, Audi dodatkowo zwiększa bezpieczeństwo jazdy. Rewolucyjna technologia jeszcze pod koniec tego roku znajdzie się w wyposażeniu ...