Dziwne dźwieki???

24 Mar 2014, 09:29

Witam od soboty jestem szczęśliwym posiadaczem Almery Tino 1.8 benzyna, niestety odkryłem, w tym autku pewien problem, mianowicie czasami podczas zmieniania biegów słychać dziwne odgłosy dochodzące z okolic skrzyni biegów. Odgłos przypomina jakby luźną jakąś osłonkę, gdyby to była skrzynia podejrzewam, że dzwięk byłby raczej stłumiony a ten jest czysty, wyraźny, poza tym biegi wchodzą gładko na biegu jest cisza, dzieje się tak tylko podczas wrzucania biegów i to nie zawsze tego samego poza tym tylko na pracującym silniku. Ma ktoś pomysł co może być przyczyną??? Czy to jakiś drobiazg czy może wpakowałem się na mine???
fgt90
Nowicjusz

Prawo jazdy: 27 04 1986
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: nissan almera tino se
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: MPV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

24 Mar 2014, 12:05

Raczej drobiazg - jakaś osłona moze się o coś obija lub drży.. Masz kanał ?? To szukaj sam, a jesli nie - podjedź na diagnostyke i powinien diagnosta znaleźć przyczynę..
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kosmetyki samochodowe - niezbędnik każdego kierowcy
    Dbanie o samochód to nie tylko kwestia troski o jego stan techniczny. Kosmetyka auta jest równie ważna i wpływa nie tylko na samą jego prezencję, ale pozwala też na przedłużenie jego żywotności. Każdemu, nawet ...
    Lamborghini Centenario - trzy końcówki wydechu
    Centenario to niezwykle rzadkie auto - powstało jedynie w liczbie 40 egzemplarzy, w tym 20 w wersji coupé i tyle samo w odmianie roadster. A powód do stworzenia takiego samochodu był nie byle jaki - włoska marka ...