Dziwne stuki/luzy z przodu auta po lewej stronie BMW E90

22 Lip 2024, 15:59

Witam. Kilka tygodni temu zaczęło coś dziwnie stukać po lewej stronie z przodu auta, lecz ustało po chwili (głupota, że od razu nie pojechałem do mechanika sprawdzić, ale słyszałem to przy zamkniętych oknach wiec myślałem, że po prostu coś gdzieś wpadło, bo po chwili ustało). Od kilku dni dźwięk pojawia się coraz częściej, czasami jak jadę jest słyszalny czasami tez nie. Na nagraniu zatrzymałem się podczas gdy dźwięk było słychać i przy bujaniu auta na boki jest nadal słyszalny. Wiecie może co to może być, jakieś sugestie, na co się szykować? Jestem kilkaset kilometrów od domu na wyjeździe i nie wiem, czy mogę wracać autostradą. Dźwięk występuje na nierównościach bądź jak gwałtownie rurze z miejsca. Dodam, że amortyzatory były wymianie z 1500/2000 kilometrów temu i wszystko było dobrze skręcone. Pozdrawiam

LINK DO NAGRANIA!!!
https://drive.google.com/file/d/19JIe-3 ... sp=sharing
xkubaaaa
Nowicjusz

Zdjęcia: 0

22 Lip 2024, 19:37

xkubaaaa napisał(a):Dźwięk występuje na nierównościach
Wjedz na kanał,pobujaj i sprawdz czy nie ma luzu przypadkiem na łącznikach drążka stabilizatora.Oczywiście muszą być dwie osoby tzn. jeden buja samochodem a drugi sprawdza w kanale...... :wink:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

22 Lip 2024, 20:19

wlasnie nie mam jak wjechac na kanal, po jutrze wracam do domu ale pytanie czy moze sie cos stac przez okolo 400km
xkubaaaa
Nowicjusz

22 Lip 2024, 21:47

xkubaaaa napisał(a): ale pytanie czy moze sie cos stac przez okolo 400km
...Jeżeli to jest to o czym Ci napisałem to absolutnie nic.... :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

22 Lip 2024, 21:52

dobra dzieki wielkie
xkubaaaa
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Otwieranie drzwi bez udziału kluczyka – 1984 rok
    Współcześnie otwieranie drzwi pojazdu kluczykiem jest anachronizmem. Elektroniczny pilot na fale podczerwone (Infrared) otwierający drzwi auta jest standardem oczywistym nawet w najmniejszych samochodach miejskich. ...