REKLAMA
Witam wszystkich serdecznie ( jako iż to moj pierwszy post )
Moj problem odnośnie sprzegła jest dosyć dziwny ponieważ nie znam aby ktoś miał taki przypadek jak ja. Mianowicie polega on na tym , że podczas wciskania sprzegła przy wyższych obrotach dajmy na to zaczynajacych się od 2 tys . ( posiadam diesla ) dochodzi dz więk w stylu brrrrrrrrrrrrrrrr lub wrrrrrrrrrrrrrr nie wiem jak to nawet określić. Ale postaram się to opisac w kolejnosci :
1. jade sobie grzeczie autem dochodze sobie obrotami do 2 tys. i zamierzam zmienic bieg na wiekszy.
2 . wciskam sprzegło jest te 2 tys. obrotow na licnziku i w momencie wcisniecia pedału sprzegła z pod kolumny kierowniczej wydobywa się dzwiek wrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Trwa on mniej więcej jedną sekunde i zanika . Jest wyrazny i głośny ...
3. Przy wyciskaniu sprzegła nie dziejje się nic nadzwyczajnego . Sprzegło wraca normalnie i bez zadnych odgłosów. Dodam , że dzwiek wrrrrr robi się jedynie na wyższych obrotach czyli mnie j więcej od 1800 w górę.
4.Nadmienie również , że im wyższe obroty tym "wrrrrrrrrrrrrrrr" jest głośniejsze .
5. Pozatym nie mam zadnych problemow ze sprzeglem , wszystko chodzi idealnie . Biegi nie wypadają , sprzegło się nie ślizga .
6.Od kiedy kupiłem auto czyli jakieś poltora roku temu mam caly czas ten problem . Po przejechaniu 13 tys km dzwiek wciaz jest taki sam . Nic się w nim nie zmienilo nie jest ani gorzej ani lepiej .
Będę wdzieczny za wszelką pomoc i uwagi . Może akurat ktoś z was miał styczność z czymś takim i jest w stanie mniej więcej poradzić co w duszy sprzęgła dosłownie gra .
Pozdrawiam i dziękuje za pomoc Deska :]