Dziwnie skręca jak by coś blokowało - Chrysler

20 Cze 2021, 10:54

Siemka ludziska
Mam pewien problem z swoją cegłą
Chodzi o to że podczas skrętu do pewnego momentu idzie płynie ale dalej jak by się blokowało /coś trzymało ale da się jeszcze skręcić. Jak już przekroczę ten pułap to znów normalnie kręci. (nie polecam jeździć na rondzie). Jeśli chodzi o powrót kierownicy już dużo lepiej przebiega. Tylko na samej końcówce (jak już ma do prostej wyrównać jest ten sam problem co wcześniej opisałem).
Występuje niezależnie od tego czy w prawo czy w lewo skręcam
ESP bass nie świeci
Jeszcze wczoraj wieczorem u siebie na podwórku sprawdzałem (pojazd się nie poruszał) ten problem magicznie nie wstępował tylko gdy jeżdżę
Płyn hydrauliczny jest bo sprawdzałem od razu po jeździe
Ktoś coś jakieś pomysły
Sytuacja wydarzyła się praktycznie z dnia na dzień
Pacjent Chrysler 300 2.7
2005 rok
matijasek2000
Nowicjusz

Zdjęcia: 2

20 Cze 2021, 14:19

Sprawdź czy cały McPherson kręci się razem ze sprężyną bo może łożysko stoi przez co sprężyna sama w sobie się skreca co powoduje wspomniany opór.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

12 Lip 2021, 22:07

Sprawdziłbym wahacze z przodu, ewentualnie łącznik stabilizatora, miałem podobny problem, tyle że ja w VW Scirocco mk3, a jakieś 2 miesiące później walnęła sprężyna jeszcze do tego.
krystek95
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Powrót w korku
    Na powrót z wakacji lepiej wybierać czas, gdy natężenie ruchu jest jak najmniejsze. Niekiedy się to nie udaje i wtedy czeka nas stanie w korku. W takiej sytuacji kierowca powinien zachować spokój, stosować się ...