Dziwny dźwięk na benzynie ...

03 Wrz 2020, 08:49

Witam pany i panewki mam taki nietypowy problem nie wiem czy on wcześniej występował czy nie ale dzisiaj to usłyszałem.... Po przełączeniu z gazu na benzynę pojawia się taki dziwny dźwięk na benzynie na gazie tego dźwięku nie ma.... Wiecie co to może być ??
Samochód Megane 3 RS .... Filmik z dźwiękiem poniżej...

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Ciem
Nowicjusz

03 Wrz 2020, 09:36

Chodzi Ci o to piknięcie? One występuje raz czy kilka razy bo na filmiku nie widać czy przełączasz trzy razy czy tylko raz i pika trzy razy :)

Piknięcie może być związane z centralką od gazu które ma za zadanie informować o przełączeniu na benzynę.

Masz tam instalację założoną przez producenta czy ktoś ją dokładał?

Dźwięk nie ma związku z pracą silnika.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

03 Wrz 2020, 12:40

Nie właśnie nie chodzi mi o to piknięcie tylko dźwięk który pojawia się po nim i jest cały czas na benzynie to pęknięcie to ja przełączam go z gazu na benzynę a później z benzyny na gaz... Jak się podgłośni to na filmiku słychać ten dźwięk którego nie ma na gazie po pęknięciu jest na benzynie i pojawia się ten Dźwiny dźwięk i po kolejnym przełączeniu na gaz on znika....
Ciem
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Lexus IS z mocną V-ósemką lub V-szóstką?
    Wygląda na to, że Lexus po raz kolejny szykuje coś specjalnie dla fanów szybkich sedanów. Wniosek, który japońska marka złożyła w amerykańskim urzędzie patentowym, sugeruje, że w przyszłości na drogi ...