06 Gru 2019, 23:39
Hej,
Od razu zaznaczam, ze jestem raczej laikiem jesli chodzi o wszelkiego rodzaju awarie. Nie jestem pewien czy wybralem dobry dzial, jesli nie to prosba o przeniesienie.
Przechodze do problemu. Trzy tygodnie temu odebralem z salonu nowa Toyote Proace Verso - automat, diesel. Wszystko bylo ok, ale od jakiegos tygodnia pojawia sie takie cos, ze jak sie zatrzymuje i wlacza mi sie ten tryb start and stop to nagle zaczyna sie przedziwny metaliczny dzwiek glosnego skrobania po prawej stronie maski (w sensie pod maska). Gdy rusze kawaleczek to to zanika, a jak sie po tym kawaleczku zatrzymuje znow w tym trybie to nie ma dzwieku. Po ponownej dluzszej jezdzie znowu przy zatrzymaniu w tym trybie to sie pojawia. Nie ma zadnych innych objawow poza tym dziwnym dwiekiem, ktory brzmi jakby przez ten chwilowy czas jakies male zwierzatko drapalo od srodka w maske. Czy ktos mial podobny problem lub wie co to moze byc?
Nadmieniam, ze nie mialem zadnego zderzenia, awarii itp. Jezdze tym autem w zasadzie z domu do pracy i z powrotem, w domu jest garazowany, w pracy stoi caly dzien na zewnatrz.
Bede wdzieczny za pomoc.
Pozdrawiam
Wojt47