Dziwny hałas przy otwartej tylnej szybie

20 Cze 2018, 13:21

Witam mam taki problem w leonie, gdy otworzę tylna szybę podczas jazdy robi się strasznie głośno słychać taki huk jakby, czym może to być spowodowane?
Mateusz2615
Obserwowany

Auto: Seat leon 1
Silnik: 1.9 tdi
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

20 Cze 2018, 14:17

Mateusz2615 napisał(a):gdy otworzę tylna szybę podczas jazdy robi się strasznie głośno słychać taki huk
Prawdopodobnie winowajcą są zawirowania powietrza i przy większych prędkościach wskazane jest zamknięcie okna lub bardzo lekkie uchylenie.

Ja z reguły korzystam z klimy ale kiedyś jadąc około 80km/h i więcej otworzyłem tylne okno i faktycznie było głośno i taki dziwny powtarzający się huk z obu stron było to samo a auto było w kombi. Myślę że nie masz się czym przejmować tylko musisz zamykać szyby przy większych prędkościach :)
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

20 Cze 2018, 15:07

Dokładnie, to są zawirowania powietrza, to nic tak groźnego, ale jak kolega radzi, otwieraj troszkę szyby lub całkiem.
gber44

20 Cze 2018, 15:16

Okej dzięki chłopaki, już się zastanawiałem czy coś się nie dzieje
Mateusz2615
Obserwowany

Auto: Seat leon 1
Silnik: 1.9 tdi
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

(Nie) zdążyć przed szlabanem - przejazd kolejowy
    Pokonywanie przejazdu kolejowego nie należy do najtrudniejszych manewrów, o ile robi się to z głową. W razie nieuwagi grozi nam bowiem między innymi znalezienie się w aucie pomiędzy opuszczonymi rogatkami. W momencie, ...