Dziwny problem

14 Lis 2012, 17:53

witam wszystkich.
mój brat kupił auto za granicą na ojca, który nawet nic o tym nie wiedział, ten sprzedający wyrejestrował chyba w polsce samochód i przepisał na mojego brata czyli mojego ojca ubezpieczenie w pzu. mój brat sprzedał 30.03.2012 samochód (jako mój tato) i dzisiaj przyszedł list z pzu do zapłaty 520,00zł brat wysłał umowe kupna sprzedaży ale tata nie może iść do urzędu wyrejestrować tego samochodu, ponieważ nawet go nie zarejestrował. co teraz zrobić żeby nie płacić tej kwoty i nie wydać brata, że podał dane ojca na umowie, który nawet nic o tym nie wiedział. pozdrawiam i czekam na jakieś konkretne odpowiedzi. a pzu trzeba zapłacić do 29.11.2012
eustahy8
Obserwowany

Auto: Nie mam

14 Lis 2012, 18:35

eustahy8 napisał(a):dzisiaj przyszedł list z pzu do zapłaty 520,00zł

Na kogo,jezeli mozna wiedziec...Na brata czy ojca.... :?: :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

15 Lis 2012, 20:24

na właśnie niestety ale na ojca.
eustahy8
Obserwowany

Auto: Nie mam

15 Lis 2012, 20:43

Gdybyś poinformował o sprzedaży w marcu (od razu jak sprzedałeś) to byś zapłacił OC tylko za okres, w którym ty użytkowałeś pojazd (jakby nie było OC), nie płaciłbyś nic gdyby OC było. A tak to musisz zapłacić OC od dnia kupna do dnia poinformowania o sprzedaży.
kamil638
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mercedes w210
Silnik: 2.9 td
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co wpływa na ceny OC i AC?
    Pojemność silnika, model i marka samochodu, profil kierowcy i jego historia szkodowości jazdy – te wszystkie czynniki wpływają na wysokość składki pakietu ubezpieczeń OC i AC. Wysokość ceny polis komunikacyjnych dodatkowo ...
    Toyota Yaris GRMN - hot hatch - specyfikacja techniczna
    Od czasu debiutu Toyoty Yaris GRMN podczas tegorocznego Salonu Samochodowego w Genewie trwały intensywne prace mające na celu przygotowanie tego modelu do seryjnej produkcji. W centrum badawczym, zlokalizowanym w pobliżu ...