Dziwny wyciek spryskiwaczy

11 Kwi 2019, 22:36

Witam serdecznie !
Otóż posiadam Opla Astre H Hatchback z 2008r 1.9 tdi i posiadam taki problem, że od tej zimy spryskiwacze oprócz opryskiwać szyby czasami dodatkowo "strzelają" w okolicy lampy. Ktoś miał taki przypadek lub wie czego jest to przyczyna ?

Zdjąłem zderzak, podociskałem wszystkie rurki ale brak jakichkolwiek śladów luzów. Dodatkowo znalazłem jakąś wtyczkę, poniżej dołączam zdjęcie ( dla mnie wygląda jak jakiś czujnik), niestety w okolicach nie ma gdzie wpiąć go :D

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

elgie
Obserwowany

Zdjęcia: 0

11 Kwi 2019, 23:00

napewno jest na nim jakiś numer, podaj go.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

13 Kwi 2019, 13:25

elgie napisał(a):Dodatkowo znalazłem jakąś wtyczkę, poniżej dołączam zdjęcie ( dla mnie wygląda jak jakiś czujnik), niestety w okolicach nie ma gdzie wpiąć go :D
To jest czujnik temperatury zewnętrznej. Prawdopodobnie zdejmując zderzak nieopatrznie wyrwałeś go z gniazda. W kracie wlotu powietrza zderzaka po lewej stronie ( strony określamy siedząc za kierownicą ) jest na niego miejsce. Okrągła dziurka.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

14 Maj 2019, 12:11

elgie napisał(a):czasami dodatkowo "strzelają" w okolicy lampy
Chodzi o to ze tam jest jakiś przeciek strzelają płynem w okolicy lampy? Jeżeli tak to musisz najlepiej sprawdzić wtedy kiedy występuje ten problem wężyki czy nie będą gdzieś na łączeniach mokre w tamtej okolicy. To pomoże na pewno zidentyfikować taki przeciek.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochody osobowe przekazane dla szkół samochodowych
    Renault Polska przekazało samochody szkołom samochodowym w Strzelcach Opolskich, Opolu i Gdańsku. Uczniowie będą korzystać z nich podczas zajęć praktycznych. Do Niepublicznej Szkoły Branżowej I Stopnia w Strzelcach Opolskich ...
    BMW 325iX (1987-1990) - samochód elektryczny
    Projekt badawczy "Samochód elektryczny z wysokoenergetycznym akumulatorem " po raz pierwszy zapoczątkowany w 1981 roku doprowadził ostatecznie w 1987 roku do przekształcenia ośmiu modeli BMW 325iX z napędem na cztery ...