E34 dp oceny

15 Lut 2015, 14:19

E39 wolałbym uniknąć bo słyszałem o wysokich kosztach utrzymania. 2.0 w e34 słyszałem ze to straszny muł i za mały silnik jak na tą budę.
W e36 wolałbym się skupić na większych silnikach (tak od 2.0) bo podobno spalanie nie wiele większe, a samochód lepiej idzie.

Czy E39 na prawdę jest takie drogie w utrzymaniu?
Skoczek135
Początkujący

Auto: brak

15 Lut 2015, 14:25

Skoczek135 napisał(a):Czy E39 na prawdę jest takie drogie w utrzymaniu?

Droższe od e34 ale, że drogie to bym nie powiedział.
Zostań przy e34, to ostatnia prawdziwa ,,5", która niebawem stanie się dobrą lokatą kapitału. W najbliższym czasie e34 zaczną drożeć, tak jak miało to miejsce w przypadku e30.
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

15 Lut 2015, 14:45

Tak tylko jest problem tego typu, że nie mam auta teraz w ogóle i jeździć po całej Polsce i szukać to tez bez sensu, szczególnie ze jako student nie za wiele mam czasu. Jak by jeszcze ktoś pewny sprzedawał samochód to warto byłoby jechać po niego, a tak to można w ciągu miesiąca więcej wydać na szukanie takiego auta niż koszt zakupu.
Skoczek135
Początkujący

15 Lut 2015, 14:47

Ja prawdopodobnie swoją e34 2.5 z LPG będę niebawem sprzedawał :)
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

15 Lut 2015, 14:57

Zobacz na te:
[link do oferty na Olx wygasł] błotnik trzeba polakierować i założysz LPG i masz fajne auto
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] tylko to kombi :/
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

15 Lut 2015, 17:07

Te E34 wyglądają na zadbane.

Kombi mi nie przeszkadza, tylko wymagam żeby był w manualu, bo jeeszcze jestem za młody żeby jeździć automatem ^^.

Jak będę miał trochę wolnego czasu i te auta będą jeszcze dostępne to przejadę się je zobaczyć.

kirin88 a dlaczego sprzedajesz swoje E34? I możesz mi podesłać na priv ile będziesz chciał za nie to może się dogadamy :) Bo po pewne auto to jestem gotów jechać na drugą stronę Polski :)

jeśli E39 nie jest tak drogie w utrzymaniu to co myślicie o tym?
[link do Gumtree wygasł]

Tylko coś za tani mi się wydaje.
Skoczek135
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Roomster i Fabia odświeżone modele SKODY
    Wprowadzając Nową Octavię, SKODA nie zapomina także o Roomsterze i Fabii. Te dwa modele otrzymały właśnie nowe logo marki oraz kilka dodatkowych modyfikacji. Wraz z wprowadzaniem innowacyjnego języka stylistycznego, SKODA ...
    Lakiernia powłok zewnętrznych
    Audi uruchomiło w swojej fabryce w Ingolstadt nową lakiernię powłok zewnętrznych. Prof. dr Hubert Waltl, członek zarządu Audi AG ds. produkcji, razem z dyrektorem fabryki Albertem Mayerem i przewodniczącym Rady Zakładowej ...

15 Lut 2015, 17:20

E39 jest jednak wyraźnie droższe w utrzymaniu od E34.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

15 Lut 2015, 17:35

Skoczek135 napisał(a):kirin88 a dlaczego sprzedajesz swoje E34?

Apetyt rośnie w miarę jedzenia więc planuję przesiadkę na e34 bądź e32 ale V8 stąd zamiar sprzedaży obecnej e34:)
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

15 Lut 2015, 20:37

To dawaj znać jak będziesz chciał sprzedać.

A tak poza tym to jakiemu autu na miejscu mogę się przyjrzeć? Saab juz nie wchodzi w grę bo obawiam się tego spalania.
Skoczek135
Początkujący

15 Lut 2015, 21:27

Ogólnie polecałbym poszukać też na forum od bmw.
Tam znajdziesz coś fajnego i zadbanego na pewno (może cena będzie większa,ale wiesz co masz )
adrianbokser
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląsk
Auto: E32
Silnik: m60b30
Rok produkcji: 1994

15 Lut 2015, 21:59

Tą widziałeś [link do oferty na Olx wygasł] ? Tylko niewiem czy coupe Ci odpowiada.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2012

15 Lut 2015, 22:20

Barol napisał(a):Tą widziałeś [link do oferty na Olx wygasł] ? Tylko niewiem czy coupe Ci odpowiada.

No i to jest szkopuł z kupowaniem E36. Też mi się to auto podoba. Ale w serii, nie po wątpliwym estetycznie tuningu...
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Rok produkcji: 2009

16 Lut 2015, 02:13

Teraz to każde nadwozie prócz cabrio mi odpowiada :)
Napisze do niego i poproszę o lepsze zdjęcia, więcej informacji. Martwi mnie tylko to obniżenie, bo od razu na myśl przychodzi mi młody gniewny

okej jeszcze do puli może dojść E36 tylko z silnikiem 1.8is - ale z założoną już sekwencją. 2.0 nie chcę bo podobno osiągi zbliżone do 1.8is ale koszta wyższe.
Skoczek135
Początkujący

16 Lut 2015, 07:04

No wiadome ale jeśli to prawda co pisze właściciel tzn że długo szukał takiej beemki to moim zdaniem warto sie zastanowić. Do tego zrobiona blacharka więc to na plus.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Rok produkcji: 2012

16 Lut 2015, 07:53

wrzuciłem ją na forum BMW, może ktoś ją widział lub coś :) Dzisiaj zadzwonię i poproszę o więcej zdjęć.

Zastanawiam się poważnie też nad mniejszą pojemnością, bo jak głównie będzie auto stało w mieście to szkoda taki duży silnik męczyć taką jazdą. I tak wiadomo, że wybiorę to co będzie w najlepszym stanie ale tak będzie większy wybór.
Skoczek135
Początkujący