E36 318tds

10 Kwi 2010, 08:45

Witam mam pytanie dotyczące BMW e36 318tds ,czy ktoś może posiada ?? jak się sprawuje ?? czy te 90 przy tej wadze to nie za mało ?? czy występują częste usterki turbiny albo pompy paliwa ??
bmwfan
Nowicjusz

Miejscowość: opolskie

10 Kwi 2010, 11:14

102KM jest za mało na BMW 316 E36 a co dopiero 90KM na taka samą E36.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

10 Kwi 2010, 13:14

Ciotka ma takie i powiem tylko tyle: TO NIE JEDZIE :!: No chyba że komuś wystarcza, niektórzy np jeżdżą dajmy na to o wile cięższym Fordem Galaxy, który ma też 90 koni i im to wystarcza. Jednak 14.5 sekundy do 100km/h w BMW to jest jakieś nieporozumienie :shock: Natomiast TDS-a 2.5 omijaj szerokim łukiem :wink:
Tribul
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Z Polski

10 Kwi 2010, 15:53

dzieki za rade , chciałem zawsze miec e36 320i lecz niestety dużo pali i to bardzo , o 325tds słyszałem właśnie opinie
bmwfan
Nowicjusz

Miejscowość: opolskie

10 Kwi 2010, 18:21

Wiesz, jak chcesz sobie po prostu normalnie i oszczędnie jeździć to może by Ci starczył. Zbiera się jak diesel no co tu dużo mówić

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

. Mnóstwo ludzi kupuje np Audi A4 albo Passata czy Focusa z 90-cio konnym dieslem i jakoś jeżdżą, tyle że one mają około sekundę mniej do setki, ale szału nie ma, 13 czy 14 sekund to już różnicy nie robi.
Tribul
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Z Polski
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ryzykowne rozmowy podczas jazdy
    Rozmowa przez telefon, pisanie SMS-ów podczas jazdy czy manipulowanie przy innych urządzeniach elektronicznych sprzyja dekoncentracji i roztargnieniu kierowców. Kiedy kierowca pisze SMS-a w trakcie jazdy, ryzyko ...